Tiedote julkaistu Mielentervespoolin -sivuilla 28.10.
Mielenterveyspooli hyväksyi tiistaina 27.10. järjestetyssä kokouksessaan Parisuhdekeskus Kataja ry:n verkostonsa jäseneksi. Mielenterveyspoolissa on nyt mukana yhteensä 34 järjestöä. Vuonna 1994 perustetun järjestön toiminnan pääpainopiste on ennaltaehkäisevässä työssä.
Parisuhdekeskus Kataja ry:n työssä on keskeistä tukea parisuhdetta, kun perheessä on sairautta. Tähän kohderyhmään kuuluvat pariskunnat, joiden perheessä on pitkäaikaissairas tai muuta erityistä tukea tarvitseva lapsi. Järjestö tukee myös työikäisiä pareja, joista toisella tai molemmilla on sairautta.
“Liitymme Mielenterveyspooliin, koska haluamme päästä vaikuttamaan mielenterveyden edistämiseen kansallisella tasolla. Tavoitteenamme on myös tuoda näkyväksi parisuhteiden merkityksen mielenterveyden edistämisessä”, järjestön toiminnanjohtaja Suvi Laru sanoo.
Koronakriisi on lisännyt parisuhdetyön tarvetta
“Parisuhteen haasteet ovat lisääntyneet kuluneena vuotena koronapandemian aikana, ja pariskunnat tarvitsevat tukea myös mielenterveyden pulmissa. Tutkimuksista tiedetään, että sairaus haastaa parisuhteita”, Laru kertoo.
Parisuhdekeskus Kataja ry järjestää pareille luentoja, kursseja ja tapahtumia sekä tarjoaa ennaltaehkäiseviä matalan kynnyksen palveluita, kuten neuvontaa puhelimitse ja chatissa.
“Katajan chat -palveluissa sekä parisuhdepuhelimessa apua haetaan tällä hetkellä haasteellisempiin parisuhteiden tilanteisiin kuin aikaisemmin. Kävijämäärät ovat suuremmat kuin koko edellisenä vuotena yhteensä”.
Parisuhdekeskus Kataja ry:n tavoitteena on parisuhteeseensa tyytyväiset parit
Järjestö kouluttaa sekä järjestön omia että yhteistyökumppaneiden vapaaehtoisia toimimaan erilaisissa parisuhdetta vahvistavissa toiminnoissa ja tarjoaa heille sisältökoulutusta muun muassa vuorovaikutuksesta, tunteista, ristiriidoista ja seksuaalisuudesta.
“Järjestämme vuosittain valtakunnalliset Parisuhdepäivät -koulutustapahtuman, joka tarjoaa ammattilaisille tietoa ja työvälineitä parien kohtaamiseen omassa työssään. Lisäksi tarjoamme ammattilaisille useista erilaisia sisältökoulutuksia parisuhteen eri teemoista”.
Järjestön missiona on se, että tyytyväiset parit tietävät, että he voivat itse vaikuttaa parisuhteensa hyvinvointiin, ja vaikeuksien tullessa he osaavat hakeutua tarvitsemansa tuen piiriin tarpeeksi ajoissa.
Lisätietoja Mielenterveyspoolista: https://mielenterveyspooli.fi/