Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista palveluista. Voit aina kysyä meiltä neuvoa chatissa tai ottamalla yhteyttä täältä. Hae rohkeasti apua.

 

Kun suhde kaipaa virkistystä 

Tutustu tapahtumakalenteriin. Lue myös parisuhdekurssien ABC 

Oulun seudun omaishoitajat ry. on tehnyt hienon Hyvinvoiva Perhe –menetelmäsivuston. Tältä sivustolta löydät Paijausta parisuhteeseen. 

 

Kun kaipaat parisuhdekysymyksiisi neuvontaa, keskusteluapua, ohjausta tai terapiaa

Suhde solmussa? Parisuhdekeskus Katajassa koulutettuja Solmuja parisuhteessa parineuvojia

Voisittekohan ehkä hyötyä parhaiten terapiasta? Milloin kannattaa hakeutua pari- tai perheterapiaan?

Terapeutteja

Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaalipalveluihin tai terveyskeskuksen neuvontaan ja kysy miten oma kotikuntasi tarjoaa ammatillista keskusteluapua. Kuntien palveluita on tarjolla mm. perheneuvolassa, sosiaalitoimessa, mielenterveystoimistossa tai terveyskeskuksessa.Useat kunnat järjestävät tukea ja apua parisuhdekysymyksiin yhteistyössä Kirkon perheasiainneuvottelukeskuksissa.

Useilla paikkakunnilla toimii myös kriisikeskus. Ota rohkeasti yhteyttä!

Parempi avioliitto ry:n koulutetut tukiparit voivat auttaa parisuhdekriisissä. Vertaistuki on maksutonta.

 

Auttavat puhelimet ja neuvontapalvelut

Palveleva puhelin 0400 22 11 80 Kyrkans samtaltjänst 0400 22 11 90
Kirkon auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo -01 saakka. Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm)

Mielenterveysseuran Kriisipuhelin puh. 010 195 202 (arkisin 9- 07, juhlapyhinä klo 15- 07) Mental hälsa i Finland 09 4135 0510  Öppentider: vardagar kl. 9.00-15.00

Väestöliiton parisuhdekeskuksen valtakunnallinen neuvontapuhelin 0800 183 183. To 12-14. Asiantuntijatietoa parisuhteesta ja sen hyvinvoinnista. Tarvittaessa ohjataan palveluiden piiriin. Puhelin on tarkoitettu tavallisille ihmisille ja asiantuntijoille, jotka kohtaavat työssään parisuhdeasioita.

Parempi avioliitto ry:n Parempi yhteys -tukipuhelin 050 3122 325. Tukipuhelin päivystää kolmena päivänä viikossa, keskiviikosta perjantaihin klo 10-16. Soittaminen maksaa vain paikallisverkkomaksun verran. Puhelimeen vastaavat kokeneet ja koulutetut avioliittotyöntekijät.

Parisuhdekeskus Katajan parisuhdepuhelin palvelee maanantaisin klo 14-16 numerossa 050 337 9053.

Sateenkaarijärjestöjen yhteisen Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelusta tukea sateenkaari-ihmisten perhesuhteisiin: 050 444 4446 maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10. Palveluun voivat soittaa kaikki sateenkaari-ihmiset ja heidän läheisensä. Mahdollisuus myös maksuttomiin tapaamisiin.

MLL:n vanhempien puhelin 0800 92277. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Vanhempainpuhelimen puheluita ei nauhoiteta. Ma-ti 10-13 ja 17-20, ke 10-13 ja to 14-20.

Sinuiksi 044 300 2355. Valtakunnallisesta puhelin- ja verkkopalvelusta saat tukea seksuaaliseen suuntautumiseen ja/tai sukupuolen moninaisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Myös sähköposti: neuvontapalvelu@sinuiksi.fi. Palvelu on avoin kenelle tahansa, jota seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi, homo, lesbo) tai sukupuolen moninaisuus (mm. gender, inter, muunsukupuolinen, trans, transvestiitti, queer) pohdituttaa joko omakohtaisesti tai esim. perheen jäsenen tai läheisen kokemusten kautta).

Naisten Linja 0800 02400 ma-pe klo 16-20 ja la-su klo 12-16. Amnestyn palvelu tarjoaa apua väkivaltaa kokeneille. Kvinnolinjen 0800 02400 onsd 16-20

Päihdeneuvonta 0800 900 45 päihdeneuvontapalvelua anonyymisti ja ilmaiseksi – vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Aamukorva (Hki) 045 341 0504 ja Aamukorva (Tre) 03 2133 533. Ensisijaisesti ikääntyneille suunnattu kuunteleva ja keskusteluapua tarjoava palvelu. Päivystys toimii vuoden jokaisena päivänä kello 5-9 välisenä aikana, myös viikonloppuisin ja juhlapyhinä.

Neuroliiton Neuroneuvonta palvelee ma–pe klo 9–12 numerossa 040 528 7888 tai sähköpostitse info@neuroneuvonta.fi
Neuroneuvonnasta voit kysyä kysyä apua mikäli sinulla on:

  • MS-tauti tai harvinainen neurologinen sairaus
  • Parkinsonin tauti ja liikehäiriösairaus
  • kielellinen erityisvaikeus tai olet sairastanut aivoverenkierron häiriön
  • olet sairastavan läheinen tai sosiaali- ja terveysalan ammattilainen.

Apua voi löytyä myös täältä

Barnavårdsföreningen Familjelinjen erbjuder stöd för barn, ungdomar och föräldrar.

Suomen Uusperheiden Liitto tarjoaa tukea parisuhteen uusperhekysymyksiin

Väestöliiton Tunnekeskeinen verkkokurssi -välineitä kurssilta parisuhteen läheisyyden parantamiseen ja ristiriitojen ratkaisuun.

Väestöliiton www.perheaikaa.fi on suunnattu kaikille lasta suunnitteleville, odottaville sekä lapsiperheiden vanhemmille. Mahdollisuus keskustella chateissa, keskustelupalstalla, katsoa luentoja livenä ja tallenteina.

Nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Naistenkartano ry:n sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat naisia yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Ero lapsiperheessä -apua lapsiperheen erossa

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta on lastensuojelualan asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Lasten ja nuorten eroauttaminen, huostaanoton jälkeisen vanhemmuuden tukeminen sekä vanhemmuuden- ja isovanhemmuuden tukeminen laajemmin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksellinen asiantuntijaorganisaatio, edistää tahattomasti lapsettomien sekä heidän läheistensä asemaa ja hyvinvointia.

Familia ry tietoa ja tukea kahden kulttuurin pareille ja perheille In English

Apua.info antaa tukea jaksamiseen erilaisissa kriisitilanteissa. Sivuilta löytyy myös erilaiset kriisipuhelin- ja auttavien puhelimien numerot.

Tukinet – kriisikeskus netissä.

Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä palvelukartta: apua erilaisiin erotilanteisiin.

 

Seksuaalisuus ja sukupuoli-identiteetti

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Sexpon maksuton neuvonta auttaa laajasti seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa sekä nuoria että aikuisia. Tarvittaessa neuvojat ohjaavat eteenpäin esim. terapeutille.

Seksuaaliterveysklinikka – apua seksuaalihäiriöihin ja niiden hoitoon

Naiseksi.fi – sivuston tarkoituksena on antaa tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa parisuhteesta ja seksuaalisuudesta.

Miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa.

Seta – Setan jäsenjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea seksuaalivähemmistöön ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, sateenkaariperheille ja heidän läheisilleen.

Sateenkaariperheetperheitä kaikissa sateenkaaren väreissä

Transtukipiste tajoaa transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimitse ja sähköpostille sekä tapaamisia työntekijän kanssa.

 

Apua väkivallan uhreille –ja tekijöille

Ensi- ja turvakotien liitto -apua perheväkivallan uhan keskelle. Ensikodit antavat tukea vanhemmuuteen, elämänhallintaan ja itsenäiseen selviytymiseen. Turvakoti taas palvelee, jos haet apua pääasiassa lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan.

Lyömätön Linja – tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muussa läheisessä suhteessa.

Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille.

Lyömätön Linja – apua väkivaltaa läheisiään kohtaan käyttäneille miehille.

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, ja voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

Demeter tarjoaa apua naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Järjestö tarjoaa myös naisille suunnattuja hyvinvointipalveluita, kuten terapeuttisia keskustelusarjoja, unityöskentelyä, itsetuntemusryhmiä ja keskusteluiltoja.

Varjo-hanke, palveluita eron jälkeisen vainon eri osapuolten tueksi.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. Verkkosivujen ohella toimii Tukinaisen kriisipuhelin sekä erilaiset tukiryhmät.

 

Muita tukiryhmiä

Al-anon tarjoaa vertaistukea alkoholistien läheisille.

Nyyti ry opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn vahvistaminen.

YTHS parisuhdeopas opiskelijoille

Eläkeliiton Erosta eheäksi –toiminnan tavoitteena on auttaa myöhemmällä iällä avio- tai avoliiton purkautumisen kohdanneita sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Maksullisia sopeutumisvalmennuskursseja, maksutonta tukihenkilö- ja vertaisryhmätoimintaa. Puh. 040 725 7561