Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista palveluista. Voit aina kysyä meiltä neuvoa chatissa tai ottamalla yhteyttä täältä. Hae rohkeasti apua!

Kun kaipaat kysymyksiisi neuvontaa tai terapiaa 

Suhde solmussa? Tutustu Parisuhdekeskus Katajassa koulutettuihin Solmuja parisuhteessa -parineuvojiin

Voisittekohan ehkä hyötyä parhaiten terapiasta? Milloin kannattaa hakeutua pari- tai perheterapiaan

Terapeutteja

Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaalipalveluihin tai terveyskeskuksen neuvontaan ja kysy miten oma kotikuntasi tarjoaa ammatillista keskusteluapua. Kuntien palveluita on tarjolla mm. perheneuvolassa, sosiaalitoimessa, mielenterveystoimistossa tai terveyskeskuksessa. Useat kunnat järjestävät tukea ja apua parisuhdekysymyksiin yhteistyössä Kirkon perheasiainneuvottelukeskuksissa. Useilla paikkakunnilla toimii myös kriisikeskus. Ota rohkeasti yhteyttä!

Auttavat puhelimet ja neuvontapalvelut parisuhteelle

Parisuhdekeskus Katajan parisuhdepuhelin palvelee maanantaisin klo 14-16 numerossa 050 337 9053. Parisuhdekeskus Katajan chat palvelee ma-pe 9-15.

Väestöliiton valtakunnallinen parisuhteen neuvontapuhelin palvelee ti ja to klo 13-15. Väestöliiton Hyväkysymys-verkkopalvelu tarjoaa maksutonta tukea parisuhteelle.

Parempi avioliitto ry:n Parempi yhteys -tukipuhelin 050 3122 325. Tukipuhelin päivystää kolmena päivänä viikossa, keskiviikosta perjantaihin klo 10-16. Soittaminen maksaa vain paikallisverkkomaksun verran. Puhelimeen vastaavat kokeneet ja koulutetut avioliittotyöntekijät.

Suomen Uusperheiden liitto tarjoaa maksutonta puhelin- ja videoneuvontaa. Neuvontaa annetaan pääsääntöisesti maanantaisin ja perjantaisin klo 9-15 välisenä aikana. Sivustolta löydät myös tietoa uusperhekysymyksiiin erikoistuneista pari- ja perheterapeuteista sekä uusperheneuvojista.

Familia ry – maksutonta tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja neuvoja kahden kulttuurin liittoihin liittyvissä kysymyksissä suomeksi, englanniksi, arabiaksi, espanjaksi ja turkiksi.

Sateenkaarijärjestöjen yhteisen Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelusta tukea sateenkaari-ihmisten perhesuhteisiin: 050 444 4446 maanantaisin klo 15-17 ja perjantaisin klo 8-10. Palveluun voivat soittaa kaikki sateenkaari-ihmiset ja heidän läheisensä.

MLL:n vanhempien puhelin 0800 92277. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. Vanhempainpuhelimen puheluita ei nauhoiteta. Ma-ti 10-13 ja 17-20, ke 10-13 ja to 14-20.

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Sexpon maksuton neuvonta auttaa laajasti seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa sekä nuoria että aikuisia.

Kirkon palveleva puhelin 0400 22 11 80 Kyrkans samtaltjänst 0400 22 11 90. Puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä -03 saakka, muina päivinä klo -01 saakka.

HelsinkiMissio tarjoaa maksutonta parisuhdeapua nuorille (alle 29-vuotiaille)
Voit tulla keskustelemaan päivystysvuorossa olevan kriisityöntekijän kanssa ilman ajanvarausta tiistaista torstaihin klo 9–11 osoitteessa Albertinkatu 33.
Voit olla yhteydessä päivystykseen myös puhelimitse numeroon 045 3410 583 maanantaista torstaihin klo 9-11 välisenä aikana.

 

Muut auttavat puhelimet ja palvelut

 

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa. nro. 080 005 005

Naisten Linja 0800 02400 tarjoaa apua väkivaltaa kokeneille naisille ma-pe klo 16-20 ja la-su klo 12-16.

Ensi- ja turvakotien liitto -apua perheväkivallan uhan keskelle. Ensikodit antavat tukea vanhemmuuteen, elämänhallintaan ja itsenäiseen selviytymiseen. Turvakoti taas palvelee, jos haet apua pääasiassa lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan.

Lyömätön Linja – tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muussa läheisessä suhteessa.

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, ja voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

Demeter tarjoaa apua naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa. Järjestö tarjoaa myös naisille suunnattuja hyvinvointipalveluita, kuten terapeuttisia keskustelusarjoja, unityöskentelyä, itsetuntemusryhmiä ja keskusteluiltoja.

Varjo-hanke, palveluita eron jälkeisen vainon eri osapuolten tueksi.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. Verkkosivujen ohella toimii Tukinaisen kriisipuhelin sekä erilaiset tukiryhmät.

Kriisipuhelin p. 09 2525 0111 suomeksi 24/7 (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Finfami ry.  Teemme työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Mielenterveydenkeskusliitto. Mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten järjestö – kukaan ei ole yksin.

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Sexpon maksuton neuvonta auttaa laajasti seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa sekä nuoria että aikuisia. Tarvittaessa neuvojat ohjaavat eteenpäin esim. terapeutille.

Seksuaaliterveysklinikka – apua seksuaalihäiriöihin ja niiden hoitoon

Naiseksi.fi – sivuston tarkoituksena on antaa tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa parisuhteesta ja seksuaalisuudesta.

Miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa.

Seta – Setan jäsenjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea seksuaalivähemmistöön ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, sateenkaariperheille ja heidän läheisilleen.

Sateenkaariperheet – perheitä kaikissa sateenkaaren väreissä

Transtukipiste tajoaa transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimitse ja sähköpostille sekä tapaamisia työntekijän kanssa.

Apua eroon.fi Ensi-ja turvakotien liiton eroapua.

Mielenterveystalo.fi Eron omahoito -ohjelma

Päihdeneuvonta 0800 900 45 päihdeneuvontapalvelua anonyymisti ja ilmaiseksi – vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Al-anon tarjoaa vertaistukea alkoholistien läheisille.

Barnavårdsföreningen Familjelinjen erbjuder stöd för barn, ungdomar och föräldrar.

Nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Naistenkartano ry:n sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat naisia yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta on lastensuojelualan asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Lasten ja nuorten eroauttaminen, huostaanoton jälkeisen vanhemmuuden tukeminen sekä vanhemmuuden- ja isovanhemmuuden tukeminen laajemmin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksellinen asiantuntijaorganisaatio, edistää tahattomasti lapsettomien sekä heidän läheistensä asemaa ja hyvinvointia.

Oulun seudun omaishoitajat ry. on tehnyt hienon Hyvinvoiva Perhe –menetelmäsivuston. Tältä sivustolta löydät Paijausta parisuhteeseen. 

 Nyyti ry opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn vahvistaminen.

YTHS parisuhdeopas opiskelijoille

Eläkeliiton Erosta eheäksi –toiminnan tavoitteena on auttaa myöhemmällä iällä avio- tai avoliiton purkautumisen kohdanneita sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Maksullisia sopeutumisvalmennuskursseja, maksutonta tukihenkilö- ja vertaisryhmätoimintaa. Puh. 040 725 7561