Parisuhdekeskus Kataja - Symboli haalea

Parisuhde voimavaraksi -toiminta

Erilaiset kriisit ja elämän haasteet voivat pysäyttää arjen ja asettaa parisuhteen ja koko perheen uuteen elämäntilanteeseen. Elämän haastekohdat vaikuttavat parisuhteessa niin vuorovaikutukseen, tunneilmaisuun kuin rooleihinkin. Kriisit ja haasteet voivat viedä parin kauemmaksi toisistaan. Toisaalta kriisistä voi selvitä entistä vahvempina yhdessä.

Parisuhdekeskus Katajan Parisuhde voimavaraksi – toiminnassa (ent. Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toiminta) tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, jotta parisuhdetyö- ja osaaminen juurtuisi osaksi perheiden ja parien kohtaamista. Koulutusten, luentojen ja yhteisten tapahtumien kautta työntekijöillä sekä vapaaehtoisilla on valmiuksia ja työkaluja tukea kohderyhmäänsä parisuhteen kysymyksissä.

Yhteistyö toimijoiden kanssa kestää kolme vuotta, jonka aikana toteutamme yhteistyössä kohderyhmän, henkilöstön ja vapaaehtoisten tarpeiden mukaista parisuhdeteemaista koulutusta ja toimintaa yhteistyötä säännöllisesti arvioiden. Mukana olevat toimijat osallistuvat kolmesti vuodessa Järjestöverkostoon, jossa kaikkien yhteistyökumppanit pääsevät tapaamaan toisiaan, vaihtamaan hyviä käytäntöjä ja suunnittelemaan yhteistä toimintaa kohderyhmilleen.

Seuraavasta linkistä voit ladata toimintamme esitteen: ESITE

Parisuhde voimavaraksi -toiminnan yhteistyöverkostoon kuuluvat seuraavat toimijat:

Lisäksi teemme yhteistyötä Kehitysvammaisten palvelusäätiön Pähkinänsärkijät -verkoston, HUS:n Ayan Fican -hankkeen, Syömishäiriöliiton sekä Lakeuden omaishoitajat ry:n Oivaltajat -hankkeen kanssa. Pähkinänsärkijät -verkosto on koostanut toimenpidesuositukset turvallisen perhe-elämän tueksi. Voit tutustua toimenpidesuosituksiin tästä: https://kvps.fi/wp-content/uploads/2022/01/Turvallista-perhe-elamaa-toimenpidesuositukset.pdf
 
Ota yhteyttä 
 

Laura Huuskonen

laura.huuskonen@parisuhdekeskus.fi

050 320 9950

 

Niina Vilkman
niina.vilkman@parisuhdekeskus.fi
050 548 7137