Parisuhdekeskus Kataja - Symboli haalea

Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta

Oma tai perheenjäsenen sairastuminen tai erityisen tuen tarve voi pysäyttää arkisen elämän ja asettaa parisuhteen ja koko perheen uuteen elämäntilanteeseen. Sairaus vaikuttaa parisuhteen vuorovaikutukseen, tunneilmaisuun ja rooleihin. Sairaus voi aiheuttaa parisuhteeseen kriisin ja viedä parin kauemmaksi toisistaan. Toisaalta sairastumisen aiheuttamasta kriisistä voi selvitä entistä vahvempina yhdessä.

Parisuhdekeskus Katajan Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta – toiminnassa tehdään yhteistyötä potilasjärjestöjen kanssa, jotta parisuhdetyö- ja osaaminen juurtuisi osaksi järjestöjen toimintaa. Koulutusten, luentojen ja yhteisten tapahtumien kautta järjestöjen työntekijöillä sekä vapaaehtoisilla on valmiuksia ja työkaluja tukea kohderyhmäänsä parisuhteen kysymyksissä.

Yhteistyö järjestöjen kanssa kestää kolme vuotta, jonka aikana toteutamme yhteistyössä järjestön kohderyhmän, henkilöstön ja vapaaehtoisten tarpeiden mukaista parisuhdeteemaista koulutusta ja toimintaa yhteistyötä säännöllisesti arvioiden. Mukana olevat järjestöt osallistuvat kahdesti vuodessa Järjestöverkostoon, jossa kaikkien yhteistyöjärjestöjen edustajat pääsevät tapaamaan toisiaan, vaihtamaan hyviä käytäntöjä ja suunnittelemaan yhteistä toimintaa kohderyhmilleen.

Seuraavasta linkistä voit ladata Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toimintamme esitteen: Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -esite

Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta- yhteistyöverkostoon kuuluvat seuraavat järjestöt:

Lisäksi teemme yhteistyötä Kehitysvammaisten palvelusäätiön Pähkinänsärkijät -verkoston, HUS:n Ayan Fican -hankkeen, Syömishäiriöliiton sekä tietoa ja tukea lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat erityistä tukea, tarjoavan Palvelupolkumalli -sivuston kanssa. Pähkinänsärkijät -verkosto on koostanut toimenpidesuositukset turvallisen perhe-elämän tueksi. Voit tutustua toimenpidesuosituksiin tästä: https://kvps.fi/wp-content/uploads/2022/01/Turvallista-perhe-elamaa-toimenpidesuositukset.pdf
 
Ota yhteyttä 
 

Laura Huuskonen

laura.huuskonen@parisuhdekeskus.fi

050 320 9950

 

Riina Nissinen

riina.nissinen@parisuhdekeskus.fi

050 569 5304