Parisuhdeoppaita

Oppaat ja julkaisut

Oppaat

 • Rikasta Minua – Opas parisuhteen hyvinvointiin
  Tämä opas rohkaisee sinua ottamaan onnen avaimet omiin käsiisi. Voit itse vaikuttaa siihen, millaisena näet ja koet parisuhteesi.


 • Yhdessä vahvemmaksi – opas parisuhteen tueksi, kun perheessä on sairautta
  Kriisit ja vaikeudet voivat toimia pareja ja perheitä yhdistäen, mutta vaikutus on usein myös päinvastainen. Merkittävää on se, miten avoimesti asiat, tunteet ja ristiriidat nostetaan esille. Tämä opas auttaa lisäämään ymmärrystä, kun perheessä on sairautta.

 • Asiaa ihmissuhteista -hankkeen oppaat löydät linkistä löytyvien teemojen alta.


 • Kun halut eivät kohtaa – Eripariset halut parisuhteessa. Tämä opas on suunniteltu parisuhteen tueksi, silloin kun kumppaneiden seksuaaliset halut eivät kohtaa. Oppaan tavoitteena on suoraan seksin määrän lisäämisen sijaan tavoitella lisäymmärrystä siihen, mitä seksuaalinen halu merkitsee tässä suhteessa, sekä pyrkiä parantamaan seksuaalisen läheisyyden nautinnollisuutta ja laajentamaan käsitystä seksistä ja läheisyydestä.

 • Seksiriippuvuus ja parisuhde
  Kumppanin seksiriippuvuus vaikuttaa parisuhteeseen monin tavoin. Oppaassa neuvoja siitä, miten selvitä seksuaalisen toiminnan aiheuttamasta kriisistä.


 • Parisuhde. Selko-opas parisuhteesta
  Oppaassa on tietoa parisuhteesta ja seurustelusta. Siinä on myös tehtäviä. Tehtävät auttavat pohtimaan,
  mitkä asiat ovat tärkeitä sinulle parisuhteessa.
  Oppaan ovat tuottaneet yhdessä Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Parisuhdekeskus Kataja ry ja Ensi- ja turvakotien liitto.

Julkaisut

Comments are closed.