Kaksi kättä

Blogi: Nautinnollinen keho

Omassa ja muiden naisten puheissa kuulen edelleen paljon arvostelua omaa kehoaan kohtaan. Kuuluakseen siihen aikaansaavaan ja tehokkaaseen voimanaisten joukkoon, tulee myös näyttää tehokkaalta ja aikaansaavalta. Jos olen ihan rehellinen, niin olen itse ajatellut oman kehoni kelpaavuutta luultavasti elämäni joka ikinen päivä. Nuorempana mietin, että kuinka voisin kelvata näin pienirintaisena kenellekään. Kun tulin raskaaksi, pelkäsin kehon muutoksia. Pelkäsin arpia mahassa, arpia vaginassa, kiloja ja rintojen löystymistä. Raskauden jälkeen huolestuin, että palaanko enää koskaan takaisin siihen, mitä olin? Pienet rinnatkin olisivat taas kelvanneet.

Mikä on sitten ratkaisu tähän, miten voimme vihdoin antaa kehojemme olla sellaisia kuin ovat? Kääntämällä katseemme ihailuun, siihen miten valtavan upea kokonaisuus kehomme on. Vastaus on nautinnossa. Juuri nyt enemmän kuin koskaan, tarvitsemme nautintoa suorittamisen ja vaatimisen sijaan. Jokainen keho ja mieli ansaitsee tuntea nautintoa. Olemme tottuneet ajattelemaan, että nautinto on jotain, joka tulee suorittamisen jälkeen, että liika nautinto on pahasta ja tekee ihmisestä laiskan. Pikkuhiljaa alan itsekin uskomaan, että nautinto on ensisijaista. Nautinnon kautta löydämme rauhaa ja läsnäoloa. Oman nautinnon kautta voimme löytää myös toisen lähelle. Kun osaamme tuottaa itsellemme nautintoa, niin osaamme paremmin vastaanottaa sitä myös toiselta ja tuottaa sitä toiselle. Kun olemme jokainen oman nautintomme asiantuntijoita, niin pääsemme myös parisuhteessa uudelle läheisyyden tasolle.

Miten sitten löytää oman nautinnon lähde? Tutustumalla syvemmin itseesi ja omaan seksuaalienergiaasi. Kartoittamalla oman halujesi kartan pääset käsiksi omaan nautintoosi. Karttaa voi lähteä hahmottamaan esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:

  • Minkälainen suhde sinulla on kehosi eri osiin? Onko jotain, jota et vielä täysin hyväksy? Liittykö tähän jotain, mitä joku on joskus sanonut tai esimerkiksi media opettanut ajattelemaan?
  • Mitä hyvää voisit siitä kohdasta ajatella? Kirjoita paperille, miltä tuntuisi hyväksyä se osa itsessäsi. Minkälaista kosketusta ja huomiota se silloin saisi? Mitä silloin kertoisit itsellesi tästä kehon osasta?
  • Mistä kaikesta olet kiitollinen kehollesi? Kirjoita kymmenen eri asiaa, joista olet kiitollinen kehollisesi. Mitä ajatuksia se herättää?

Ennen kaikkea, anna itsellesi aikaa. Vaali hyvää suhdetta itsesi kanssa. Sinä olet oman elämäsi rakkaus.

Satu Kattainen

Kirjoittaja

Olen Satu Kattainen, utelias, herkkä ja intuitiivinen seksuaalisen hyvinvoinnin valmentaja (@valoiseksi) ja äiti. Tavoitteenani on auttaa naisia kukoistamaan seksuaalisesti itsevarmana. Sydäntäni lähellä on erityisesti raskauden ja äitiyden tuomat muutokset seksuaalisuuteen.

Tällä hetkellä teen seksuaalineuvontaa ja viimeistelen terveydenhoitajan opintojani. Muu koulutustaustani on kasvatustieteen maisteri ja auktorisoitu seksuaalineuvoja (SSS).

Comments are closed.