Niitty, puu, Parisuhdekeskus Katajan logo ja teksti Artikkelit ja julkaisut

Artikkelit ja julkaisut

Tälle sivustolle on koottu Tukea parisuhteelle, kun perheessä on sairautta -toiminnan artikkeleja, blogitekstejä ja muita julkaisuja.

Yhdessä vahvemmaksi – opas parisuhteen tueksi, kun perheessä on sairautta -opas on tarkoitettu tueksi niin pareille, joiden arkea sairaus koskettaa kuin heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Opasta voi käyttää sellaisenaan, ryhmän ohjaamisen tai luentojen pitämisen pohjana. Oppaassa on näkökulmana niin pariskunnat, joissa toinen tai molemmat kumppanit sairastavat, kuin perheet, joissa lapsella on sairautta tai erityisen tuen tarvetta. Oppaassa käsitellään myös kriisin vaiheita ja tunne -elämän merkitystä parisuhteessa. Yhdessä vahvemmaksi -oppaan voit ladata tästä: https://parisuhdekeskus.fi/wp-content/uploads/2020/12/Yhdess%c3%a4-vahvemmaksi-opas-parisuhteen-tueksi-kun-perheess%c3%a4-on-sairautta1.pdf.

Blogikirjoitus Koti, korona ja parisuhde käsittelee erityislapsen vanhemmuutta ja vanhempien parisuhdetta. Kirjoitus on julkaistu Leijonaemot ry:n blogissa 18.5.2020. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä:

https://leijonaemot.fi/astetta-asiallisemmin/koti-korona-ja-parisuhde/

Avoin puhe adhd-oireisen aikuisen ja hänen kumppaninsa suhteen perusta– blogikirjoitus käsittelee arkea ja parisuhdetta adhd -oireisen aikuisen kumppanina. Kirjoitus on julkaistu 18.5.2020 ADHD-liiton sivuilla. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä:
https://adhd-liitto.fi/avoin-puhe-on-adhd-oireisen-aikuisen-ja-hanen-kumppaninsa-suhteen-perusta/

Korona haastaa parisuhteen etäisyyden ja läheisyyden säätelyn -blogikirjoituksessa tarkastellaan koronapandemian vaikutuksia erityisesti niihin parisuhteisiin, joissa toisella tai molemmilla kumppaneilla on mielenterveyden haasteita. Kirjoitus on julkaistu Mielenterveydenkeskusliiton sivuilla elokuussa 2020. Pääset lukemaan blogikirjoituksen tästä:
https://www.mtkl.fi/blogi/korona-haastaa-parisuhteen-etaisyyden-ja-laheisyyden-saatelyn

Comments are closed.