Niitty, teksti Artikkelit ja julkaisutsekä Parisuhdekeskus Kataja

Artikkelit ja julkaisut

Tälle sivustolle on koottu Parisuhde voimavaraksi -toiminnan artikkeleja, blogitekstejä ja muita julkaisuja.

Pari huovan alla joen ääressä

Yhdessä vahvemmaksi – opas parisuhteen tueksi, kun perheessä on sairautta -opas on tarkoitettu tueksi niin pareille, joiden arkea sairaus koskettaa kuin heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Oppaassa on näkökulmana niin pariskunnat, joissa toinen tai molemmat kumppanit sairastavat, kuin perheet, joissa lapsella on sairautta tai erityisen tuen tarvetta. 

LATAA OPAS

Pari istumassa puunrungolla nojaamassa toisiinsa

Kun kumppani sairastaa -verkkokurssi on suunnattu suhteessa oleville, kun kumppani sairastaa. Kurssi on toteutettu yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan, Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n ja Rintasyöpäyhdistyksen kanssa. Kurssilta löydät apua ja tukea, asiantuntijavideoita, kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja sekä neuvoja erilaisiin tilanteisiin silloin, kun kumppanisi sairastaa. Kurssi löytyy Hyvä kysymys -verkkosivuilta seuraavan linkin takaa: Kun kumppani sairastaa -verkkokurssi.

Käsi kädessä

EHYTin ja Parisuhdekeskus Katajan laatima testi kumppanin päihteiden käytön vaikutuksista parisuhteeseen on tarkoitettu tilanteen kartoittamiseen ja itsearviointiin. Kysymyksiin vastattuasi saat tiedoksi kokonaispisteet ja palautteen omasta tilanteestasi. Tarvittaessa saat ohjeita jatkoavun hakemiseen. Pääset testiin tästä: Testi kumppanin päihteiden käytön vaikutuksista parisuhteeseen 

Parisuhteen reseptikirjan kansi

Parisuhteen reseptikirja sisältää tietoa parisuhteen tukemiseen, herkullisia reseptejä yhteisiin hetkiin sekä rentoutusharjoituksia oivallusten syventämiseen. Kirja on julkaistu yhteistyössä Lakeuden omaishoitajat ry:n Meidän erityinen perhe -hankkeen ja Marttaliiton kanssa.  

LATAA KIRJA

pariskunta laiturilla lähekkäin

Parisuhde ja riippuvuudet: miten rakentaa hyvää arkea yhdessä? -blogikirjoituksessa pohditaan, miten toimia suhteessa, jossa kumppani tai itse kärsii riippuvuudesta. Kirjoitus on julkaistu Ehyt ry:n blogissa 16.5.2022.

LUE TÄSTÄ

Pari halaa

Parisuhde erityisiä voimia vaativassa arjessa -blogikirjoituksessa käsitellään erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempien parisuhdetta kuormittavia ja vahvistavia tekijöitä. Kirjoitus on julkaistu Leijonaemot ry:n blogissa 8.11.2021. 

LUE TÄSTÄ

Kukkia

Arki, rutiinit ja parisuhde perheessä – blogikirjoituksessa pohditaan, miten vahvistaa vanhempien parisuhdetta neuropsykiatriatrisesti oireilevan lapsen perheessä. Artikkeli on julkaistu maaliskuussa 2021 Adhd -liiton ja Aivoliiton Verraton -Adhd:n ja kehityksellisen kielihäiriön erikoislehdessä. 
LUE TÄSTÄ 

Pari istumassa kalliolla

Korona haastaa parisuhteen etäisyyden ja läheisyyden säätelyn -blogikirjoituksessa tarkastellaan koronapandemian vaikutuksia erityisesti niihin parisuhteisiin, joissa toisella tai molemmilla kumppaneilla on mielenterveyden haasteita. Kirjoitus on julkaistu Mielenterveyden keskusliiton sivuilla elokuussa 2020. 
LUE TÄSTÄ

pariskunta käsikädessä

Avoin puhe adhd-oireisen aikuisen ja hänen kumppaninsa suhteen perusta– blogikirjoitus käsittelee arkea ja parisuhdetta adhd -oireisen aikuisen kumppanina. Kirjoitus on julkaistu 18.5.2020 ADHD-liiton sivuilla. 
LUE TÄSTÄ

Kaksi kättä yhdessä

Blogikirjoitus Koti, korona ja parisuhde käsittelee erityislapsen vanhemmuutta ja vanhempien parisuhdetta. Kirjoitus on julkaistu Leijonaemot ry:n blogissa 18.5.2020. LUE TÄSTÄ

 

Comments are closed.