Niitty, teksti Artikkelit ja julkaisutsekä Parisuhdekeskus Kataja

Artikkelit ja julkaisut

Tälle sivustolle on koottu Tukea parisuhteelle, kun perheessä on sairautta -toiminnan artikkeleja, blogitekstejä ja muita julkaisuja.

Pari huovan alla joen ääressä

Yhdessä vahvemmaksi – opas parisuhteen tueksi, kun perheessä on sairautta -opas on tarkoitettu tueksi niin pareille, joiden arkea sairaus koskettaa kuin heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille ja vapaaehtoisille. Opasta voi käyttää sellaisenaan, ryhmän ohjaamisen tai luentojen pitämisen pohjana. Oppaassa on näkökulmana niin pariskunnat, joissa toinen tai molemmat kumppanit sairastavat, kuin perheet, joissa lapsella on sairautta tai erityisen tuen tarvetta. Oppaassa käsitellään myös kriisin vaiheita ja tunne -elämän merkitystä parisuhteessa. Yhdessä vahvemmaksi -oppaan voit ladata tästä: https://parisuhdekeskus.fi/wp-content/uploads/2020/12/Yhdess%c3%a4-vahvemmaksi-opas-parisuhteen-tueksi-kun-perheess%c3%a4-on-sairautta1.pdf.

Parisuhteen reseptikirjan kansi

Parisuhteen reseptikirja sisältää tietoa parisuhteen tukemiseen, herkullisia reseptejä yhteisiin hetkiin sekä rentoutusharjoituksia oivallusten syventämiseen. Kirja on julkaistu yhteistyössä Lakeuden omaishoitajat ry:n Meidän erityinen perhe -hankkeen (lue lisää hankkeesta tästä: https://www.lakeudenomaishoitajat.fi/meidan-erityinen-perhe/meidan-erityinen-perhe-hanke-2/ ) ja Marttaliiton kanssa.  

Pääset lataamaan kirjan itsellesi tästä linkistä:  http://www.lakeudenomaishoitajat.fi/content/uploads/2021/03/parisuhteenreseptikirja-VALMIS.pdf

Kaksi kättä yhdessä

Blogikirjoitus Koti, korona ja parisuhde käsittelee erityislapsen vanhemmuutta ja vanhempien parisuhdetta. Kirjoitus on julkaistu Leijonaemot ry:n blogissa 18.5.2020. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä:

https://leijonaemot.fi/astetta-asiallisemmin/koti-korona-ja-parisuhde/

Avoin puhe adhd-oireisen aikuisen ja hänen kumppaninsa suhteen perusta– blogikirjoitus käsittelee arkea ja parisuhdetta adhd -oireisen aikuisen kumppanina. Kirjoitus on julkaistu 18.5.2020 ADHD-liiton sivuilla. Pääset lukemaan kirjoituksen tästä:
https://adhd-liitto.fi/avoin-puhe-on-adhd-oireisen-aikuisen-ja-hanen-kumppaninsa-suhteen-perusta/

Pari istumassa kalliolla

Korona haastaa parisuhteen etäisyyden ja läheisyyden säätelyn -blogikirjoituksessa tarkastellaan koronapandemian vaikutuksia erityisesti niihin parisuhteisiin, joissa toisella tai molemmilla kumppaneilla on mielenterveyden haasteita. Kirjoitus on julkaistu Mielenterveydenkeskusliiton sivuilla elokuussa 2020. Pääset lukemaan blogikirjoituksen tästä:
https://www.mtkl.fi/blogi/korona-haastaa-parisuhteen-etaisyyden-ja-laheisyyden-saatelyn

Arki, rutiinit ja parisuhde perheessä – blogikirjoituksessa pohditaan, miten vahvistaa vanhempien parisuhdetta neuropsykiatriatrisesti oireilevan lapsen perheessä. Artikkeli on julkaistu maaliskuussa 2021 Adhd -liiton ja Aivoliiton Verraton -Adhd:n ja kehityksellisen kielihäiriön erikoislehdessä.  https://www.aivoliitto.fi/verraton/artikkelit/arki-rutiinit-ja-parisuhde-perheessa/?fbclid=IwAR1h4sIAg-vR7FXiQaq0airo7eivUNLXX14ulI3P4WgBJ0xs9KeRMlX

Comments are closed.