Niitty, tekstit Videot ja Parisuhdekeskus Kataja

Videot

Tältä sivulta löydät Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toiminnan asiantuntijoiden ja yhdessä yhteistyökumppanieden kanssa tuotettuja verkkoluentoja ja tietoiskuja sairaudesta tai erityisen tuen tarpeesta perheessä parisuhteen näkökulmasta.

Koti, korona ja parisuhde -luennolla asiantuntijamme Kaisa Humaljoki kertoo arjen, vanhemmuuden ja parisuhteen huomioimisesta perheissä, joissa on erityistä tukea tai sairaita lapsia, erityisesti koronapandemia- ajan näkökulmasta.

Parisuhde voimavarana, kun lapsi sairastaa tai on erityinen -videoluennolla asiantuntijamme Kaisa Humaljoki kertoo, miten parisuhdetta voi huomioida ja huoltaa perheissä, joissa on sairaita tai erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Simpukka ry:n toiminnanjohtaja Johanna Repo istahti Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntija Laura Huuskosen kanssa etäaamukahveille keskustelemaan Simpukka -viikon ja Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -teemaviikon puitteissa keskustelemaan lapsettomuudesta ja sairaudesta kriisinä parisuhteessa. Mikä tekee elämän kriisikohdista erityisen haastavia parisuhteen näkökulmasta? Voiko kriisistä selvitä jopa vahvempina yhdessä?

 Lisätietoja Simpukka ry:n toiminnasta https://www.simpukka.info/

Kipu parisuhteessa -luennolla asiantuntijamme Laura Huuskonen käsittelee kivun merkitystä parisuhteelle. Kipu aiheuttaa lisähaasteita parisuhteeseen ja siitä voi tulla ikään kuin suhteen kolmas pyörä. Kivun sen ymmärtäminen ole aina kumppanille helppoa. Miten saada voimavaroja parisuhteeseen myös kipujen kanssa? Mitä voisi tehdä omassa arjessaan?

Luento on osa Suomen kipu ry:n syksyllä 2020 järjestämää luentosarjaa.

Haastavat elämäntilanteet ja kriisit -video on tuotettu Lastensuojelun  keskusliiton Perheet keskiöön -hankkeen vuoden 2020 valtakunnalliseen Perhekeskuskonferenssiin yhteistyössä IBD ja muut suolistosairaudet ry:n kanssa.

Comments are closed.