Niitty, tekstit Videot ja Parisuhdekeskus Kataja

Videot

Tältä sivulta löydät Parisuhde voimavaraksi -toiminnan asiantuntijoiden ja yhdessä yhteistyökumppanieden kanssa tuotettuja verkkoluentoja ja tietoiskuja sairaudesta tai erityisen tuen tarpeesta perheessä parisuhteen näkökulmasta.

Verkkokurssi sairastuneen kumppanille. Kurssi on tuotettu yhteistyössä Äidit irti synnytysmasennuksesta – Äimä ry:n ja Rintasyöpäyhdistys Europadonna ry:n kanssa. Kurssilta löydät apua ja tukea, asiantuntijavideoita, kokemusasiantuntijoiden puheenvuoroja sekä neuvoja erilaisiin tilanteisiin silloin, kun kumppanisi sairastaa.
Kurssi löytyy Hyvä kysymys -alustalta oheisen linkin takaa: https://www.hyvakysymys.fi/kurssi/kun-kumppani-sairastaa/

Parisuhde ja sairaus: Parisuhteen hyvinvointi ja merkitys: Parisuhde on usein aikuisen läheisin ja merkittävin ihmissuhde. Kumppanilta usein odotetaankin myötäelämistä niin iloissa kuin murheissakin, siksi parisuhteen merkitys ja usein myös odotukset saattavat korostua entisestään perheenjäsenen sairauden aikana.

Parisuhde ja sairaus: Muuttuneet roolit ja kriisin vaiheet: Sairaus saattaa muuttaa monella tapaa parisuhteen rooleja. Myös sairauden aiheuttaman kriisin eri vaiheet vaikuttavat parisuhteeseen.

Parisuhde ja sairaus: Tunteet: Oma tai perheenjäsenen sairastuminen saattaa herättää usein voimakkaita surun, pelon ja vihankin tunteita. Koska molemmat kumppanit usein kokevat ja reagoivat asioihin eri tavalla, on tärkeä jakaa molempien tunteita.

Parisuhde ja sairaus: Resilienssi: Miten vahvistaa parisuhteen kantokykyä kuormittavassa tilanteessa? Videolla puhutaan parisuhteen resilienssiin vaikuttavista tekijöistä.

Parisuhde voimavarana, kun lapsi sairastaa tai on erityinen -videoluennolla asiantuntijamme Kaisa Humaljoki kertoo, miten parisuhdetta voi huomioida ja huoltaa perheissä, joissa on sairaita tai erityistä tukea tarvitsevia lapsia.

Simpukka ry:n toiminnanjohtaja Johanna Repo istahti Parisuhdekeskus Kataja ry:n asiantuntija Laura Huuskosen kanssa etäaamukahveille keskustelemaan Simpukka -viikon ja Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -teemaviikon puitteissa keskustelemaan lapsettomuudesta ja sairaudesta kriisinä parisuhteessa. Mikä tekee elämän kriisikohdista erityisen haastavia parisuhteen näkökulmasta? Voiko kriisistä selvitä jopa vahvempina yhdessä?

 Lisätietoja Simpukka ry:n toiminnasta https://www.simpukka.info/

Kipu parisuhteessa -luennolla asiantuntijamme Laura Huuskonen käsittelee kivun merkitystä parisuhteelle. Kipu aiheuttaa lisähaasteita parisuhteeseen ja siitä voi tulla ikään kuin suhteen kolmas pyörä. Kivun sen ymmärtäminen ole aina kumppanille helppoa. Miten saada voimavaroja parisuhteeseen myös kipujen kanssa? Mitä voisi tehdä omassa arjessaan?

Luento on osa Suomen kipu ry:n syksyllä 2020 järjestämää luentosarjaa.

Comments are closed.