Henkilö - Suvi Laru

Uuden toiminnanjohtajan terveiset

Olen saanut kunnian aloittaa 13.2.20 Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtajana. Kirjoitin teille pienen kirjeen ja kuvauksen itsestäni, että saatte hieman tuntumaa minusta!

Koulutustaustaltani olen psykologian maisteri ja laillistettu psykologi, erityistason paripsykoterapeutti ja opettaja. Olen saanut elämässäni aina mahdollisuuden tehdä työtä, joka motivoi ja innostaa minua! Yli 20-vuotisella työurallani olen työskennellyt laaja-alaisesti Suomessa psykologina asiantuntijatehtävissä muun muassa järjestömaailmassa, kuntasektorilla, erikoissairaanhoidossa, opetustoimessa ja viimeisimpänä yritysmaailmassa.

Työtä teen innostuneesti ja suurella sydämellä ja pyrin vaikuttamaan asioihin siten, että ne edistävät ihmisten ja laajemmin yhteiskunnan hyvinvointia. Työskentelytavoiltani olen työteliäs ja tunnistan omat vahvuuteni, mutta myös kehittämishaasteeni.  Työyhteisössä ja elämässä pyrin toimimaan esimiehenä ja ihmisenä, joka kunnioittaa omia sekä järjestönsä arvoja. Nautin siitä, että pääsen edistämään ja kehittämään asioita myös vapaa-ajallani. Toimin luottamustehtävissä psykologian kentällä muun muassa Suomen Psykologiliiton hallituksessa kaudella 2020-2021. Vapaa-ajallani toimin paljon vapaaehtoistöissä eri järjestöissä, kuten Syöpäklinikan tukija ry:ssä.

Näen järjestökentän roolin tärkeänä tämän päivän Suomessa. Huonovointisuutta on nähtävillä, valitettavasti jo hyvin nuorilla ihmisillä. Perheiden, lasten ja nuorten hyvinvointiin vaikuttaa kodin ilmapiiri, vanhempien tyytyväisyys elämään ja mahdollinen parisuhdetyytyväisyys tai -tyytymättömyys. Erityisen tärkeitä nämä teemat ovat perheissä ja parisuhteissa, joissa kohdataan mahdollista sairautta. Hallitusohjelmaamme on kirjattu tarve kehittää vanhemmuuden ja parisuhteiden palveluita. Näistä asioista on keskusteltu myös paljon julkisuudessa viime viikkoina. Korostankin omasta puolestani työssäni juuri ennaltaehkäisyn merkitystä ja parisuhteiden palveluiden kehittämisen laaja-alaista tarvetta.

Olen äiti ja vaimo. Eräät suurimmat oppini elämässä olenkin saanut henkilökohtaisen elämäni, eli vanhemmuuden ja perheeni kautta. Olen oppinut elämään ja toimimaan haasteellisissa elämäntilanteissa ja sietämään epävarmuutta. Sairauden maailma on minulle tuttua henkilökohtaisesta elämästäni läheisteni kautta. Tätä kautta olen saanut konkreettisen ymmärryksen maailman muuttuvuudesta, mutta myös siitä, että meidän kaikkien tulee nauttia aidosti arjesta, joka ikisestä päivästä ja hetkestä.

Olen aina toivonut pääseväni kehittämään laajemmin työuralla asioita parisuhteen, perheiden ja sairauden teemojen äärelle, sillä koen, että minulla on tähän annettavaa. Tämän vuoksi olen äärettömän innostunut ja kiitollinen, kun pääsen luotsaamaan parisuhdeasioita tämän upea järjestön toiminnanjohtajana. Arvostan Parisuhdekeskus Katajan tekemää työtä parisuhteiden saralla jo vuosikymmenten ajan. Toivonkin sydämestäni, että pääsemme kehittämään perheiden ja parisuhteiden palveluita edelleen yhä laajemmin tämän päivän ihmisiä kohtaavaan ja koskettavaan suuntaan!

Comments are closed.