nettisivujen banneripohja OIKEA KOKO (3)

Toiminnanjohtajan joulutervehdys

Vuosi lähenee loppuaan. Joulu lähenee, mutta arjen kiireet kenties vielä ovat mielissämme. Kulunut pandemia-aika tuntuu monilla meistä kehossamme ja on kenties paineena mielessä. Arki on vienyt voimia erityisellä tavalla viimeiset kohta kaksi vuotta. Perheet ja parisuhteet ovat olleet kovilla monilla tapaa. Muutokset ohjeissa ja tavoissa toimia vielä kuormittavat ja haastavat meitä sopeutumaan aina uudelleen ja uudelleen elämän uusiin, mutta jo tutuksi tulleisiin toimintatapoihin, vaikka mielemme ja kehomme kaipaakin kenties jo aivan tavallista vuorovaikutusta läheistemme ja verkostojemme kanssa. Joillekin arki on tuntunut erityisen uuvuttavalta ja jopa ahdistavalta. Parisuhteissa arjen pienetkin tilanteet ja vuorovaikutusten tilanteet saattavat pitkittyneissä kriisitilanteissa äityä kohtuuttomiksi ristiriidoiksi.

Joskus lyhytkin kohtaaminen auttaa, kun itse kokee oman tilanteensa olevan umpikujassa. Näissä tilanteissa järjestömme tarjoaa toivoa ja apua myös joulun ja uuden vuoden aikaan. Matalan kynnyksen maksuttomat toimintamme, eli parisuhdepuhelin sekä ilman ajanvarausta toimiva päivystyschat sekä ajanvarauksella toimiva ajanvarauschat, palvelevat myös arkisin joulun ja uuden vuoden aikaan. Suosittelemme lämpimästi kaikille, että uskaltaudut hakemaan apua jo siinä ensimmäisessä kohdassa, kun huoli painaa mieltä! Solmut voivat aueta nopeastikin, kun jakaa ajatuksiaan ammattilaisen kanssa.

Järjestössämme Parisuhdekeskus Katajassa vuosi 2021 on ollut toiminnantäyteinen ja tärkeä vuosi! Tarve parisuhteiden teemoille on näkynyt vahvana kaikessa toiminnassamme. Verkkoluennoillamme ja koulutuksissamme kävijämäärät ovat moninkertaistuneet. Yhteistyökumppaneidemme ja laajentuneiden järjestö- ja valtakunnallisen vaikuttamistoimintojemme ja kaikkien uusien kumppanuuksiemme kautta olemme saaneet vahvistettua parisuhteiden teemojen näkyvyyttä ja ennaltaehkäisevien toimintojen tunnettuutta. Kiitos äärettömästi teille kaikille yhteistyökumppaneillemme niin järjestö-, kunta- ja aluesektorilla, kuin myös valtakunnallisille toimijoille ja verkostoillemme!

Kiitos kaikesta yhteisestä työstä hallituksemme, ja erityisesti tänä vuonna aloittanut puheenjohtajamme Marianne Heikkilä! Kiitos kaikille teille jäsenillemme, jotka olette mukana eri tavoin yhteisessä ennaltaehkäisevässä parisuhdetyössä. Kiitos vielä erityisesti upeat vapaaehtoisemme, jotka teette työtä koko sydämellänne parisuhteiden teemojen edistämiseksi. Ja erityiskiitos upea työtiimini kaikesta siitä työstä mitä teette näiden parisuhteiden teemojen äärellä päivittäin!

Kiitos kuluneesta vuodesta toimintojemme päärahoittaja STEA! Kiitos, kun saamme entiseen malliin ensi vuonna toimia ennaltaehkäisevän toiminnan ja parisuhteen teemojen äärellä. Tänä vuonna tämä työ mahdollistaa ihmisten ja parisuhteiden hädän kohtaamista myös näin joulun ja uuden vuoden aikaan. Ja kiitos, kun olemme saaneet puoltavan avustusehdotuksen ensi vuodelle muun muassa alkavaan uuteen hankkeeseen, jossa edistämme nuorten aikuisten ihmissuhdetaitoja mielenterveyden tukena yhteistyökumppaneidemme kanssa!

Toivon kuitenkin tässä kohtaa kaikille mahdollisuutta alkaa asettua pikkuhiljaa joulun tunnelmaan.

Toivon ja ilon hetkiä kaikille jouluun ja uuteen vuoteen! ❤️

Parisuhdekeskus Kataja ry:n toiminnanjohtaja Suvi Laru

Comments are closed.