joulukuusi ja koristeita

Toiminnanjohtajan joulun terveiset

Joulun läheneminen luo mieliimme ja ympärillemme muistutuksen rauhoittumisesta ja asettumisesta arjen kiireen keskeltä. Moni kokee mielessään ja kehossaan, kuinka kulunut vuosi on vienyt voimia. Olemme tahtomattamme joutuneet tilanteeseen, että arjen tutuksi tulleista normeista ja tavoista onkin muotoutunut ihme, erikoisuus ja harvinaisuus. Uudenlaisista lainalaisuuksista, etäkohtaamisista ja etäkokouksista on tullut tavanomaisia ja arkisia. Moni on saattanut huomata kaipaavansa tavallisia kanssakäymisen ja vuorovaikutuksen muotoja arjessa, yhteyttä, yhteisöjä, koskettamista ja kohtaamista muutenkin kuin verkon välityksellä. Moni on kokenut elämässään ja arjessaan läsnä riittämättömyyden, epävarmuuden ja haavoittuvuuden tunteita. Toisaalta, monissa perheissä ja pariskunnilla arjen kohtaamiset ovat lisääntyneet yllättävän koronavuoden vuoksi. Myös jotkut sellaiset haasteet, jotka ”normaalisti” vaikeuttavat arkea, ovat saattaneetkin tuntu pieniltä ja jopa vähäpätöisiltä maailmanlaajuisen pandemian alla. Olemme kaikki erilaisia ja kokemuksemme ovat myös erilaisia.

Meillä Parisuhdekeskus Katajassa vuosi 2020 on ollut muutosten ja uudenlaisten tuulien vuosi. Itse tuoreena, vuoden alussa aloittaneena toiminnanjohtajana olen saanut kokea aitiopaikalta pienen työyhteisön voiman: halun kehittyä ja kehittää, uudenlaisten muutosten tuulien virratessa! Olemme saaneet Parisuhdekeskus Katajassa uudistaa työmuotojamme, meillä on aloittanut uusia työntekijöitä ja olemme saaneet vaihtaa toimitiloja.  Olemme saaneet mahdollisuuden ottaa uudenlaisia verkkotyömuotoja ja tapoja käyttöön valtakunnallisten palveluidemme kehittämisessä. Tässä työssä te kaikki upeat yhteistyökumppanimme ja vapaaehtoisemme olette olleet korvaamattomia, eli kiitos teille kaikille siitä. Lämmin kiitos myös kaikille teille, jotka olette tukeneet toimintaamme osallistumalla tapahtumiimme tai seuraamalla meitä eri kanavissa! Uudet verkkosivumme avautuvat nyt vuoden lopuksi ja kaikki työmuotomme pääsevät laajemmin näkyviin. Toki tämä tarkoittaa myös joidenkin tutuksi tulleiden työtapojen ja esimerkiksi viestinnän resurssien muokkaamista enemmän tämän hetken järjestömaailman ja toimintamme mukaisiksi.

Tänä kuluneena vuotena yhteistyökumppaneidemme, laajentuneiden järjestö- ja valtakunnallisten vaikuttamistoiminnan verkostojemme ja kumppanuuksiemme kautta olemme saaneet vahvistettua parisuhteiden teemojen näkyvyyttä ja ennaltaehkäisevien palveluiden tunnettuutta. Kiitos äärettömästi teille kaikille hyvät yhteistyökumppanimme tästä työstä!

Kiitos kaikesta yhteisestä työstä hallituksemme. Erityisesti haluan kiittää pois siirtyvää pitkäaikaista puheenjohtajaamme Anne Karholaa. Kiitos sinulle ansiokkaasta työstäsi vuosien ajan parisuhteiden tuen äärellä! Haluan toivottaa tervetulleeksi uusiin vuosiin tulevan puheenjohtajamme Marianne Heikkilän ja uudet hallituslaisemme! Kiitos kaikille teille jäsenillemme, jotka olette mukana eri tavoin yhteisessä ennaltaehkäisevässä parisuhdetyössä. Kiitos erityisesti vielä toimintojemme päärahoittaja STEA, kun saamme toimia ennaltaehkäisevien parisuhdepalveluiden äärellä rahoituksenne turvin entiseen malliin myös ensi vuonna!

Kiitos viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä, upea työtiimini kaikesta siitä työstä mitä itsestänne näiden parisuhteiden teemojen äärellä annatte! Jokaisen osaaminen ja panos yhdessä tekemäämme työhön on äärimmäisen arvokas ja olen etuoikeutettu ja onnekas kun saan olla mukana tässä pienessä, mutta sitäkin sisukkaammassa ja toimeliaassa järjestössämme.

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!

Levollista joulunaikaa kaikille ❤️

Suvi Laru
toiminnanjohtaja

Comments are closed.