Henkilö - Suvi Laru

Parisuhdeviikon viesti toiminnanjohtajalta: Huomaathan hyvän parisuhteessasi

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Parisuhdeviikkoa. Parisuhdeviikko on parisuhdetyön yhteistyöverkoston järjestämä teemaviikko, jota vietetään viidettä kertaa. Tänä vuonna nostamme esille ennaltaehkäisevän parisuhdetyön merkitystä.

Hyvinvoiva parisuhde on tärkeä voimavara niin vaikeina hetkinä kuin ihan tavallisessa arjessakin. Parisuhdeviikolla haluamme muistuttaa, että hyvän huomaaminen arjessa ja toisessa vahvistaa parisuhdetta. Toinen ihminen ei tuo onnea, vaan sen tekee yhdessä rakennettu suhde. Juuri tuohon suhteeseen jokainen meistä voi itse vaikuttaa.

Parisuhteen huomioimiseen ei aina ole aikaa eikä voimia. Arki voi olla ajoittain haastavaa. Parisuhteessa pienet teot voivat kantaa jo pitkälle. Pieniä tekoja voi olla kohtaavat ja arvostavat katseet, hyväksyvät ilmeet ja eleet, yhdessä tekeminen ja toiselle ajan antaminen. Eräs hälytysmerkki meille kaikille onkin se, että ei kykene näkemään mitään hyvää suhteessaan tai arjessaan. Tällöin olisi tärkeää hakea apua suhteelle tai itselleen.

Kulunut vuosi on tuonut näkyväksi parisuhteiden haasteita ja arjen vaatimuksia. Korona on kiristänyt välejä useissa perheissä, joissa arjessa on saattanut olla jo ennestään kuormittavia tekijöitä. Tällöin on äärimmäisen tärkeää keskittyä pieniin hyviin asioihin ja tarvittaessa hakea myös apua suhteelle. Parisuhdekeskus Kataja ry:n tuottamassa Parisuhdekyselyssä (2020) ilmeni, että parisuhteeseensa ovat koronan aikana olleet tyytyväisimpiä ne pariskunnat, jotka ovat saaneet tukea suhteelleen silloin, kun heillä on ollut haasteita.

Tänä vuonna kysymmekin Parisuhdeviikolla, miten sinä pidät huolta parisuhteestasi?

Suvi Laru

psykologi, erityistason paripsykoterapeutti

toiminnanjohtaja

Parisuhdekeskus Kataja ry

Comments are closed.