Parisuhdeviikko

Parisuhdeviikkoa vietetään 6.-12.11.

Parisuhdeviikkoa vietetään viikolla 45, eli 6.-12.11. Vuoden 2023 teemana on Parisuhde ja turvallisuus

Turvassa oleminen on yksi perustarpeitamme. Turvassa olemisen tarve näkyy myös ihmissuhteissamme ja koostuu monesta eri osasta. Usein koemme olevamme turvassa läheistemme kanssa, kun koemme, että he hyväksyvät meidät sellaisina kuin olemme ja arvostavat meitä sellaisina kuin olemme. Meille on tärkeää tulla nähdyksi ja kuulluksi omina itsenämme, kaikkien ihanien ominaisuuksiemme mutta myös herkkien kohtiemme kanssa. Koemme olevamme merkityksellisiä ja tärkeitä, kun tunnemme, että meistä välitetään.

Parisuhteen turvan tunnetta voi vahvistaa tai heikentää esimerkiksi lapsuuden kokemukset, kokemukset aikaisemmissa ihmissuhteissa, yhteiskunnallinen asema, suhteen sisäinen vuorovaikutus ja ulkoiset suhteeseen vaikuttavat muutokset. Parisuhdeviikon tapahtumien kautta pääsemme syventymään näihin teemoihin.

Parisuhdeviikon aikana järjestetään toimintaa kohtaavasti ja verkossa esim. luentoja, chatteja ja puhelinneuvontaa. Viikon päätapahtumina on ammattilaisille suunnattu koulutuspäivä Parisuhdepäivä ti 7.11. ja pareille suunnattu Ilta parisuhteelle ke 8.11. 

Viikon ohjelma

Maanantai 6.11.
Luento: Mistä koostuu turvallinen parisuhde?
Parisuhdepuhelin 
Parivoima – parineuvonta

Tiistai 7.11.
Valtakunnallinen Parisuhdepäivä: Parisuhde ja turvallisuus

Keskiviikko 8.11.
Ilta parisuhteelle: Tunnetaidot parisuhteessa 
Ajanvarauschat
Parivoima – parineuvonta

Torstai 9.11.
Pop-up parineuvontaa
Luento: Rakkaussuhteet turvasatamana sateenkaari-ihmisillä
Parivoima – parineuvonta

Perjantai 10.11.
Koulutus: Turvallisuus nuoren aikuisen kohtaamisessa
Parivoima – parineuvonta

Parisuhdeviikkoa koordinoi parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Parisuhdekeskus Kataja ry ja viikkoa on suunnittelemassa järjestöjen, hyvinvointialueiden ja kuntatoimijoiden muodostama Valtakunnallinen Parisuhdeverkosto. 

Comments are closed.