30v juhlalogo

Parisuhdekeskus Kataja ry täyttää tänä vuonna 30 vuotta

Järjestömme viettää 30-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuoden teemana on Puhetta suhteisiin. Haluamme nostaa teeman kautta näkyväksi avoimen ja rakentavan puheen merkitystä parisuhteiden ja myös muiden ihmissuhteiden hyvinvoinnin kannalta. Vuorovaikutustaidot ovat taitoja, joita voi oppia ja joissa jokainen voi kehittää itseään.

Juhlavuonna toteutamme uuden Parisuhde puheeksi -koulutuksen ammattilaisille. Lisäksi marraskuussa toteutettavan Valtakunnallisen Parisuhdeviikon sisällöt rakentuvat Puhetta suhteisiin -teeman ympärille. Teema näkyy myös ympäri vuoden järjestömme viestinnässä. 

Olemme 30-vuotisjuhlavuoteen mennessä tarjonneet tukea kymmenille tuhansille yksilöille ja pareille parisuhteiden teemoissa ja kouluttaneet ammattilaisia valtavan määrän. Olemme tuoneet valtakunnallisesti näkyväksi ennaltaehkäisevän parisuhdetyön merkitystä yksilöiden ja perheiden hyvinvoinnin kannalta.

Järjestömme on tehnyt arvokasta työtä 30 vuoden ajan ja kasvanut vuosien saatossa. Olen erittäin kiitollinen, että viime vuosina olemme saaneet lisää näkyvyyttä tärkeille teemoillemme Valtakunnallisen Parisuhdeverkoston kasvaessa merkittävästi (60 toimijaa, sis. hyvinvointialueita) sekä 2023 perustetun Eduskunnan parisuhdeverkoston ja MTV Huomenta Suomi yhteistyön myötä, Suvi Laru Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja

Toimimme voimassa olevan strategiamme mukaisesti vahvistaen parisuhteiden hyvinvointia kaikenlaisissa perheissä. Toteutamme maksutonta matalan kynnyksen tukea, tapahtumia ja toimintaa turvallisen tilan periaatteella, eli kaikki ovat tervetulleita ja kunnioitamme kaikenlaisia suhteita. Järjestömme Asiaa ihmissuhteista -hankkeen (2022-2024) tavoitteena on kehittää ja tuottaa yhteistyökumppaneiden kanssa toimintamalleja nuorten aikuisten ihmissuhdetaitojen vahvistamiseksi. Toiminnalla tuetaan nuorten aikuisten psyykkistä hyvinvointia ja vaikutetaan ennaltaehkäisevästi ihmissuhdeongelmista johtuviin mielenterveyden haasteisiin. 

-Juhlavuosi on järjestöllemme hyvä hetki antaa tunnustusta jo tehdylle merkitykselliselle työlle, sekä vahvistaa näkyvyyttämme entisestään, jotta mahdollisimman moni parisuhteiden ja muiden ihmissuhteiden pulmissa tukea tarvitseva löytäisi avun pariin, Marianne Heikkilä Parisuhdekeskus Katajan puheenjohtaja

Parisuhdekeskus Kataja ry (alkuperäinen nimi Kataja – Kestävän parisuhteen kasvu ry) perustettiin organisoimaan ja kouluttamaan parisuhdetyön toimijoita sekä tiedottamaan kootusti vahvistavasta toiminnasta valtakunnallisesti. Perustajajäsenet kokivat myös tarpeellisena toiminnan uskonnollisen ja poliittisen sitoutumattomuuden. Työn pääpaino on alusta alkaen ollut vahvistavan ja ennaltaehkäisevän työn kehittäminen.

Haluamme kiittää kaikkia järjestömme yhteistyökumppaneita, jäseniä ja vapaaehtoisia, jotka ovat mahdollistaneet toiminnan ylläpitämisen ja kehittymisen. Lisäksi haluamme toivottaa tervetulleeksi mukaan toimintaamme kaikki uudet yhteistyökumppanit, jäsenet ja vapaaehtoiset.

Juhlavuosi näkyy sosiaalisessa mediassa hashtagilla #PuhettaSuhteisiin

ILMOITTAUDU MUKAAN VUODEN TAPAHTUMIIN

Comments are closed.