Syksyisiä lehtiä

Blogi: Parisuhdejumppaa syksylle

Olen syysihminen. Kesäloman jälkeinen arki ilman suurempia paineita tuntuu kovin lohdulliselta. Huomaan herkästi kesäloman olevan vuodesta toiseen vähän paineistettua aikaa levon ja kesästä aktiivisesti nauttimisen välillä. Syksyssä ei ole muuta suorittamista kuin arki ja arki antaa parhaimmillaan aika selkeän sykkeen elämälle. 

Samalla kun huolehtii arjen tasapainosta, on hyvä hetki pysähtyä parisuhteen äärellä tai ainakin pitää se mielessään. Harrastusten, mahdollisten lasten tai omien, väliin on hyvä muistaa jättää aikaa myös pelkälle olemiselle, toiselle, meille. On hyvä pysähtyä miettimään, mitä me tarvitsemme. 

Yksinkertaistaen voisi ajatella omien harrastusten, ovat ne sitten jumppia, yhdistystoimintaa tai vapaaehtoistyötä, edustavan parisuhteessa erillisyyttä, mikä on tärkeää sekin. Pidän itsestäni huolta, arkeni on mielekästä ja lataan akkujani. 

Tärkeää on kuitenkin miettiä myös, mikä on sitä meidän yhteyttämme, kohtaamista. Onko tilaa sille, miten pidämme suhdettamme elävänä. Onko näissä tasapainoa, mitä minä ajattelen ja mitä me toivomme? 

Vien tämän myös sille tasolle, että mitä ovat ne asiat, joita minun on nyt syytä ihan itsessäni, olemisessani, oman pääni sisällä syytä jumpata. Tehdä sitä muutosta, joka lähtisi nyt vain ihan itsestäni, molempien parhaaksi.

Minun vahvuuteni, melkein heikkoudeksi asti, on aina ollut erillisyys. Siksi oma, parisuhteeni ja siten myös itseni eteen tekemäni satsaus on satsaus yhteyteen. Miten se tehdään? Itse tarkastelen tarvetta olla niin pirun itsenäinen, mahdollisimman vähän tarvitsematon. Siinä meneekin ehkä koko syksy, mutta onpa perustuksia sitten vahvistettu ihan urakalla. Jos tämä jumppaaminen ei onnistu ilman keskusteluapua niin mikäs siinä! Ei ne vatsalihaksetkaan kehity, ellei joku tsemppaa, tulee se tsemppaus sitten kotoa tai ulkopuolelta. Eivätkä vatsalihaksetkaan ole sen erikoisemmat, olet ne sitten ihan yksinäsi pusertanut olkkarin lattialla, personal trainerin kanssa tai ryhmässä jumpaten…

Mikä on oma parisuhdejumppasi tälle syksylle?

Satu Kelkka

Kirjoittaja

Olen Satu Kelkka, perhe- ja pariterapeutti ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n vapaaehtoinen.

Parisuhdekeskus Katjan koulutuksissa löysin aikoinaan kipinän parisuhteiden tarkastelun maailmaan. Päivätyöni teen Sotesin perhe- ja sosiaalipalveluissa.  Olen valmistunut myös uusperheneuvojaksi vuonna 2016, tästä uusperheellisyyden maailmasta kiinnostuin oman uusperheeni myötä. Elämä, suhteet ja ihmisyys ovat loputon kiinnostukseni kohde.

Blogitekstieni toivon herättävän ajatuksia, näkökulmia ja keskustelua. Totuutta en aina väitä tietäväni ja väärässäkin välillä voin olla, mutta dialogi toivottavasti alkaa, kun nostan jonkun ajatuksen esille.

Comments are closed.