kahvikuppi

Blogi: Harjoittelu parisuhdeteemojen maailmassa

Aloitin sosionomiopintoihini liittyvän harjoitteluni Parisuhdekeskus Katajassa marraskuun Parisuhdeviikolla. Pääsin heti hyppäämään täysillä mukaan parisuhdeteemojen maailmaan, kun sain nauttia opettavaisista ja ammatillisesti kehittävistä luennoista valtakunnallisilla Parisuhdepäivillä heti harjoitteluni kärkeen. Vaikka koko harjoittelu alkoi Teamsin välityksellä (ja myös jatkui etänä koko 12 viikkoa), tuli heti ensimmäisenä päivänä sellainen olo, kuin olisi tullut kotiin. Tämä on juuri sen tyyppistä työtä, jota haluaisin joskus tulevaisuudessa valmistuttuani tehdä.

Vaikka minulla on kokemusta järjestötyöstä, hyppäsin harjoitteluun pitkälti ilman mitään odotuksia. En myöskään aloittaessani tiennyt Parisuhdekeskus Katajan toiminnasta kovinkaan paljoa. Järjestön toiminta tuli kuitenkin nopeasti tutuksi. Pääsin työskentelemään pääsääntöisesti harjoitteluohjaajani Lauran kanssa ja olin mukana melko lailla kaikessa, missä hänkin. Näin korona-aikana päivät koostuivat paljon Teams-palavereista ja erilaisista webinaareista. Sain aikaa myös eri materiaaleihin perehtymiseen, joka oli mukavaa ja innostavaa. Joka viikko meillä oli Lauran kanssa myös yhteistä aikaa, jolloin pääsin reflektoimaan harjoittelun kulkua ja juttelemaan kaikesta, mitä mielen päällä on ja mitä ajatuksia erilaiset harkkatehtävät herättivät.

Pääsin tutustumaan todella monipuolisesti myös erilaisiin yhteistyökumppaneihin ja järjestöihin, kun kuljin Lauran kanssa lankoja pitkin Teamsista toiseen. Vastaanotto oli aina positiivinen ja oli valtavan ihanaa, että myös minun mielipiteitäni kysyttiin ja kuunneltiin. Valitettavan usein harjoittelijoita käytetään niin sanottujen hanttihommien tekemiseen, kuten paperinsilppuamiseen tai siivoiluun. Minun kohdallani tämä ei onneksi pitänyt lainkaan paikkansa, vaan minua kohdeltiin kuin olisin aina ollut osa tätä tiimiä. Pääsin myös tuottamaan materiaalia ja tekemään paljon ihan käytännön tasolla, joten koin tekeväni harjoittelullani myös jotain oikeasti merkityksellistä.

Parisuhdekeskus Kataja on työympäristönä mielettömän ihana, joustava, avoin ja lämmin. Jokainen tiimipalaveri alkoi kuulumiskierroksella. Kaikki huolehtivat toinen toistensa jaksamisesta. En ole törmännyt sellaiseen aiemmissa työpaikoissani, ja siksi se ehkä tuntui poikkeuksellisen ihanalta. Pystyin todella matalalla kynnyksellä, tai oikeastaan ihan kokonaan ilman kynnystä, sanomaan jos tänään on vaikea päivä ja kaipasin taukoa tai aikataulujen muuttamista. Lisäksi koko työtiimi koostuu toinen toistaan täydentävistä lempeän rautaisista ammattilaisista, joiden kanssa oli hurjan inspiroivaa jakaa työpäivät.

Lähden haikein mutta todella kiitollisin mielin jatkamaan opintojani reppu täynnä uutta tietoa ja uusia taitoja. Onneksi olemme suunnitelleet jo pientä yhteistyötä tulevaisuuteen, joten minun ei helpotuksekseni tarvitse aivan kokonaan luopua tästä ihanasta järjestöstä ja niistä ihmisistä, jotka tekevät siitä niin upean.

Henkilö - Charlotta

Kirjoittaja 

Charlotta Piri

Comments are closed.