kahdet jalat

Blogi: Mitä siirrämme lomaelämästä arjen voimaksi

Kesäillat tuovat usein tullessaan ajatuksia ja toiveita parisuhteen läheisyydestä. Iho huutaa kosketusta ja kumppanin kainaloon tekisi mieli. Vieläkö sitä uskaltaisi kutsua kumppania hellittelynimellä? Loma herättää usein ajatuksia, millaista läheisyyttä parisuhde toivoisi. Kumppanin kutsuminen lähelle käy mielessä, mutta miten se voisi onnistua? Polku intiimin läheisyyden hetkiin saattaa olla hyvin vaihteleva, joskus sytykkeeksi riittää hipaisu ohi kulkiessa, joskus läheisyyteen virittäytyminen vaatii aikaa ja tietoisia valintoja.  Lomalla saattaa myös tulla mieleen, millaista muuta läheisyyttä oma parisuhde kaipaisi.  

Elokuun aikana moni palailee lomilta takaisin arkeen. Rentouttava loma-aikataulu vaihtuu hiljalleen arkiseen rytmiin. Kiireettömät kesäaamut vaihtuvat omassa uomassaan kulkevaan arjen rytmiin. Paluu arjen aikatauluihin voi stressata niin, että mielen valtaavat vain töihin, aikatauluihin ja arjen sujumiseen liittyvät ajatukset.  

Läheisyys, seksi ja yhteys parisuhteessa vaativat usein aikaa ja stressitöntä mieltä. On tärkeää, että parisuhteessa on jotakin yhteistä stressivapaata tekemistä myös arjessa. Lomalta paluuta ja hyppyä aikatauluarkeen voi helpottaa, jos yhdessä kumppanin kanssa pohtii niitä asioita, joita haluaisi siirtää lomaelämästä arjen voimaksi. Voisiko yhteinen aamukahvi jatkua aikatauluista huolimatta? Voisiko vielä lämpimiin kesäiltoihin kehittää jotakin yhteistä rentouttavaa tekemistä? Tai millaista olisi yhteinen iltauinti jo vähän viilenneessä järvessä työpäivän päätteeksi? Läheisyyden kanavaa parisuhteessa on hyvä pitää auki myös niinä arkisina marraskuun tiistaina, jolloin kiire, aikataulut ja pohjolan pimeys meinaavat vallata mielen.  

Tutkitusti läheisyys parisuhteessa lisää läheisyyttä. Voisiko nyt jo ennaltaehkäistä marraskuuta ja pohtia kumppanin kanssa niitä keinoja, joilla läheisyys ja seksi pysyvät osana parisuhdetta myös arkena? Voisiko parisuhteessa tehdä sopimuksen, että pian alkavan syksyn aikana läheisyys ja seksi ovat tärkeämpiä kuin pyykkivuoret, älypuhelin ja autopesu? Se olisi huikea parisuhdeteko!  

Kirjoittaja
Parisuhdekeskus Katajan asiantuntija
Riina Nissinen 

Comments are closed.