Henkilö - Arto Backstrom

Arto Bäckström vastaanotti Parisuhdekeskus Kataja ry:n myöntämän parisuhdepalkinnon

Tiedote 10.11.2020

Parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö Parisuhdekeskus Kataja ry on päättänyt myöntää Arto Bäckströmille vuoden 2020 Parisuhdepalkinnon. Palkinto luovutettiin Kataja ry:n järjestämillä Parisuhdepäivillä 10.11.2020. Parisuhdepalkinto myönnettiin nyt 10. kerran.

Parisuhdekeskus Kataja ry edistää toiminnallaan ennaltaehkäisevää parisuhdetyötä. Keskeinen työn painopiste on tukea parisuhdetta, kun perheessä on sairautta. Parisuhdekeskus Kataja ry:n hallitus myöntää vuosittain Parisuhdepalkinnon henkilölle/henkilöille tai yhteisölle, joka on vaikuttanut toiminnallaan parisuhteiden hyvinvointiin, toimintakulttuuriin tai parisuhteen hyvinvointia vahvistavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Parisuhdekeskus Kataja ry:n hallitus halusi palkita Parisuhdepalkinnolla tänä vuonna henkilön, joka tekee näkyväksi erityislapsiperheiden arkea ja sen vaikutusta parisuhteeseen. Parisuhdepalkinnon vastaanottanut Arto Bäckström kirjoittaa Erityisvanhemman korjaussarja -blogia ja nostaa tietoa erityislapsiperheen arjesta esille myös sosiaalisessa mediassa. Erityisvanhemman korjaussarja kertoo vanhemmuudesta, parisuhteesta ja elämästä erityislasten kanssa.

Arto on viisilapsisen perheen isä. Arto on ollut vaimonsa kanssa parisuhteessa yli 15 vuotta, lapset ovat 6–13 ikävuoden välillä. Kahdella Arton lapsista on neurokirjon häiriöitä ja erityisen tuen tarvetta. Lasten erityisyydellä on ollut suuret vaikutukset koko perheen elämään, kertoo Arto blogissaan. Työssään Arto toimii mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami ry:ssä hallinnon ja tietohallinnon kehittämistehtävissä.

Henkilökohtainen missio Artolla on luoda muille mahdollisuuksia elää oman potentiaalinsa näköistä hyvää elämää, kertoo Arto. Kirjoitukset antavat vertaistukea samassa tilanteessa oleville perheille ja pariskunnille sekä tekevät näkyväksi erityisperheiden arkea.

Lisätietoja:

Suvi Laru, Parisuhdekeskus Kataja ry toiminnanjohtaja

suvi.laru@parisuhdekeskus.fi, 050 5411288

Erityisvanhemman korjaussarja -blogi:

http://www.erityisvanhemmuus.fi/

Comments are closed.