Tietoa

Parhaimmillaan parisuhde tukee ja lisää suhteen osapuolten hyvinvointia. Parisuhde ja erityisesti kumppani tarvitsee kuitenkin huomiointia. Kumppanilta voi esimerkiksi tiedustella seuraavia asioita: Oletko kanssani onnellinen? Mitä kaipaat? Mitä tarvitset, että olet kanssani onnellinen?

Nämä kysymykset on hyvä kysyä myös itseltään. Mikäli motivaatiota tai innostusta parisuhteen hoitoon ei ole – on aika pysähtyä!

Hiljaisia tai riitaisia ja viileitä kausia on ajoittain kaikissa parisuhteissa. Vaikeat hetket eivät automaattisesti tarkoita parisuhdekriisiä, mutta vaikeuksiin kannattaa hakea apua ajoissa.

Milloin hakemaan apua?

Parisuhteen tilasta on tärkeää keskustella, ja hakea ongelmiin tarvittaessa apua – ennen kuin koko suhde menee solmuun ja ajautuu kriisiin. Avun hakemisen aika on mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään. Parisuhteen kysymyksiin ja tilanteen tarkistamisen äärelle pitää pysähtyä silloin, kun jompi kumpi tai molemmat kokevat voivansa suhteessa huonosti.

Parisuhdekeskus Kataja tarjoaa luentoja, kursseja ja neuvontaa parisuhteen vahvistamiseksi. Yllä olevasta valikosta löydät myös luettavaksi tietoa parisuhteen hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Lue ja lataa ilmaiseksi parisuhdeopas: Rikasta minua – Pieni opas parisuhteen hyvinvointiin