Rikasta minua -kurssi

Rikasta minua -kurssi on yleensä viikonloppukurssi, joka alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Tämä kurssi on suunnattu parille, joiden suhde kaipaa uutta nostetta.

Koska kurssia ohjaa vapaaehtoispari, tämä kurssi ei sovellu kriisivaihetta elävälle parille. Työskentelymenetelminä ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä. Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Rikasta minua -kurssin ohjaajakoulutuksen.

Kurssin tavoitteet 

  • teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeistasi paremmin
  • uskosi teihin kahteen ja teidän suhteeseenne lisääntyy
  • keskusteluyhteytenne paranee
  • kuulette toisten parien kokemuksia ja sitä kautta voimaannutte vertaistuesta

Kurssipalautteita 

”Oli yllättävää kuulla, että vaikka jokaisella parilla oli erilainen elämäntilanne ja olimme eri-ikäisiä, parisuhdeongelmat olivat niitä samoja tuttuja asioita. Oli mukavaa kuulla muiden kertomuksia ja ottaa niistä vinkkejä omaan parisuhteeseen. Kurssi oli myös tietyllä tapaa herätys, että vaikka olemmekin puhuneet koko ajan ja paljon, onko sittenkään osattu puhua ”oikeista” asioista. Niin paljon tulee oletettua että toinen tietää ja ymmärtää.

-Mira 33 ja Jussi 35, yhdessä reilu yhdeksän vuotta

”Parisuhteemme oli jo valmiiksi vakaalla pohjalla, mutta oppiessamme toisistamme ja itsestämme uutta, tunnemme olevamme yhä tiiviimpi yksikkö. Olemme parisuhteen osapuolina tiedostavampia ja taidokkaampia. Tahdomme olla yhdessä, vaikka aina ei elämä ja meno ympärillämme ole helppoa.”

-J & A

Comments are closed.