Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi

Parisuhdekurssi

Vuorovaikutustaidot ovat läheisyyden työkaluja.

Joskus kuluttavan riitelykierteen syynä on taidottomuus. Ei osaa ilmaista itseään ilman huutomerkkejä, eikä osaa tarjota kumppanille kokemusta siitä, että oikeasti kuulen ja ymmärrän.

Vuorovaikutustaidot ovat eivät ole mitään rakettitiedettä. Kyse on oikeasti yksinkertaisista asioista: puhumisesta ja kuuntelemisesta. Helppoja nämä asiat eivät kuitenkaan ole, sillä vaikeusasteeseen vaikuttaa vahvasti se, että henkilö, jolle puhun, on tärkeä ja asia, jota minun pitäisi kuulla on merkityksellinen. Mitä merkittävämpi ihminen tai asia sitä enemmän asiaan liittyy tunteita. Mitä enemmän tunteita, sitä enemmän tarvitaan taitoja.

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssilla opetellaan puhumisen ja kuuntelemisen taitoja pienin askelin. Kuulemista, laaja-alaista puhumista, avoimia kysymyksiä, tunnetaitoja sekä ristiriitojen ratkaisemista. Kurssilla ei keskitytä asioiden selvittämiseen vaan taitoihin, joita tarvitaan, että voit selvittää asioita kotona.

Lue Vuorovaikutustaidot parisuhteessa-kurssin vertaisohjaajan Minkan kuvaus kurssista.

Taitojen opetteleminen ei ole mahdollista silloin, kun tunteet ovat pinnassa. Kurssille osallistuminen ei palvele taitojen oppimista silloin, kun suhteessa tai henkilökohtaisessa elämässä on parhaillaan raskas elämänvaihe tai kriisi.

Kurssin tavoitteet

 • ymmärrät kuinka paljon ja paljoon voit itse vaikuttaa
 • opitte puhumaan ja kuuntelemaan toisianne laaja-alaisesti
 • opit tarkistamaan kuulemasi ja esittämään avoimia kysymyksiä puhujalle
 • kiinnostutte puhumaan toinen toisillenne, kun kuuntelemisen taidot lisääntyvät
 • Keskusteluyhteytenne paranee
 • opitte myös seuraamalla muiden parien harjoittelua
 • kuulette toisten parien kokemuksia ja sitä kautta voimaannutte vertaistuesta

Työskentelymenetelminä ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä. Kurssiin kuuluu Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -työkirja.

Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssin ohjaajakoulutuksen. Kurssia ohjaa aina pariskunta.

 • Vuorovaikutustaidot parisuhteessa on yleensä viikonloppukurssi, joka alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.
 • Kurssiviikonlopun hinta määräytyy täysihoitokulujen mukaan, ellei kurssi ole jollain tavalla tuettu (tarjoamme esimerkiksi omia kurssiviikonloppuja erityislasten vanhemmille, jolloin mukana on sosiaali- ja terveysalan avustuskeskus STEAn avustusta). Joillakin kurssipaikoilla on mahdollisuus valita osallistuminen ilman majoitusta, lue hinnoittelusta ja majoituksesta lisää kurssikohtaisesta tapahtumailmoituksesta. Kurssia ohjaavalle vapaaehtoiselle vertaisohjaajaparille ei makseta palkkiota.
 • Ryhmäkoko vaihtelee kahdeksasta osallistujasta (4 paria) kuuteentoista osallistujaan (8 paria).
 • Parisuhdekeskus Kataja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joten järjestämäämme toimintaan ei sisälly hengellistä sisältöä.
 • Jokaisen tapahtumakalenterissa mainitun kurssin kohdalla kerrotaan aina kurssin järjestäjä. Kurssin järjestäjä vastaa kurssista ja sen sisällöstä.

Katso tapahtumakalenteristamme nyt tarjolla olevat Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssit!

Avainsanat: