Parisuhdekeskus Kataja - Symboli haalea

Kaipaatko apua parisuhteellesi?

Osa Parisuhdekeskus Katajan yhteisöjäsenistä tarjoaa luentoja, kursseja ja muuta tukea parisuhteelle: yhteisöjäsenet

Kun kaipaat neuvontaa tai terapiaa

Järjestöjen tarjoama tuki parisuhteelle

Parisuhdekeskus Katajan kaikille avoimet palvelut: Parisuhdepuhelin ma klo 14-16 numerossa 050 337 9053. Päivystyschat palvelee tiiistaisin 12-15. Ajanvarauschat aikoja on varattavissa to ja pe. Parivoima – parineuvonta aikoja varattavissa ma-pe. 

Väestöliitto tarjoaa maksutonta keskustelutukea ja neuvontaa lapsiperheiden vanhemmille ja nuorille aikuisille.

Ensi- ja turvakotien liitto tarjoaa apua eroon ja väkivaltatilanteisiin. 

HelsinkiMissio tarjoaa maksutonta ja lyhytkestoista keskusteluapua kriisi- ja keskusteluavun työntekijän kanssa. Palvelu on tarkoitettu yksilöille, pareille ja perheille. Perheiden keskusteluapu

Sateenkaari-ihmisten Perhesuhdekeskus tarjoaa tukea (puhelin, chat, tukikeskustelut) sateenkaari-ihmisten rakkaussuhteisiin.

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Sexpon maksuton neuvonta auttaa laajasti seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa sekä nuoria että aikuisia.

Suomen Uusperheiden liitto tarjoaa tukea (mm. kursseja, puhelinneuvontaa) uusperheiden parisuhdekysymyksissä. 

Familia ry – maksutonta tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja neuvoja kahden kulttuurin suhteisiin liittyvissä kysymyksissää.

Parempi avioliitto ry:n tarjoaa kursseja ja vertaisten pitämän tukipuhelimen. Työ perustuu vertaistukeen eri sukupuolta oleville pareille. 

Mennään eteenpäin. Mennään Eteenpäin -viikonloppu on tarkoitettu eri sukupuolta oleville aviopareille, jotka haluavat syventää suhdettaan ja löytää siitä uutta. 

Samassa veneessä avioparityö tarjoaa tapahtumia ja kursseja parisuhteen vahvistamiseksi. Toiminta perustuu vertaisuuteen.

Muut auttavat palvelut

HÄTÄTILANTEESSA SOITA AINA 112.

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa.

Naisten Linja tarjoaa apua väkivaltaa kokeneille naisille.

MLL:n vanhempien puhelin. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Miessakit tarjoavat tukea miehille. Esim. eroryhmiä, tukea henkistä ja fyysistä väkivaltaa kokeneille miehille ja tukea isyyteen. 

Lyömätön Linja – tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muussa läheisessä suhteessa.

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, ja voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

Maria Akatemia tarjoaa apua naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. 

Kriisipuhelin suomeksi 24/7 (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Mielenterveydenkeskusliitto. Mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten järjestö – kukaan ei ole yksin.

Seksuaaliterveysklinikka – apua seksuaalihäiriöihin ja niiden hoitoon

Adoptioperheet tarjoavat tukea ja tietoa kaikille niille, joita adoptio koskettaa

Naiseksi.fi – sivuston tarkoituksena on antaa tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa parisuhteesta ja seksuaalisuudesta.

Miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa.

Seta – Setan jäsenjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea seksuaalivähemmistöön ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, sateenkaariperheille ja heidän läheisilleen.

Transtukipiste tajoaa transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimitse ja sähköpostille sekä tapaamisia työntekijän kanssa.

Päihdeneuvonta päihdeneuvontapalvelua anonyymisti ja ilmaiseksi – vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Al-anon tarjoaa vertaistukea alkoholistien läheisille.

Barnavårdsföreningen Familjelinjen erbjuder stöd för barn, ungdomar och föräldrar.

Nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Naistenkartano ry:n sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat naisia yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta on lastensuojelualan asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Lasten ja nuorten eroauttaminen, huostaanoton jälkeisen vanhemmuuden tukeminen sekä vanhemmuuden- ja isovanhemmuuden tukeminen laajemmin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksellinen asiantuntijaorganisaatio, edistää tahattomasti lapsettomien sekä heidän läheistensä asemaa ja hyvinvointia.

Oulun seudun omaishoitajat ry. on tehnyt hienon Hyvinvoiva Perhe –menetelmäsivuston. Tältä sivustolta löydät Paijausta parisuhteeseen. 

Nyyti ry opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn vahvistaminen.

Eläkeliiton Erosta eheäksi –toiminnan tavoitteena on auttaa myöhemmällä iällä avio- tai avoliiton purkautumisen kohdanneita sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Maksullisia sopeutumisvalmennuskursseja, maksutonta tukihenkilö- ja vertaisryhmätoimintaa.