Vuorovaikutustaidot parisuhteessa-kirja

17,00 

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kirja tarjoaa mahdollisuuden opetella puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyviä taitoja.

195 varastossa

Kuvaus

Tiesitkö, että vuorovaikutustaidot ovat läheisyyden työkaluja?

Syttyykö kodissanne helposti suuri sota pienestä asiasta?

Muuttuuko kuulemisesi usein luulemiseksi? Koetko, ettet tule ymmärretyksi?

Parisuhteen vuorovaikutustaidot eivät ole vaikeita taitoja, mutta niiden oppiminen vaatii sinnikkyyttä ja tahtoa.

Ne eivät ole kerralla opittavia asioita. Niitä pitää sulatella ja opetella yksi tai kaksi taitoa kerrallaan. Niiden äärellä on myös hyväksyttävä, ettei osa elämän aikana omaksutuista toimintamalleista toimi, vaan edessä on aina niin harmillisen hankalaa poisoppimista. Opetteleminen kuitenkin kannattaa, jos sillä saa toimivampia ihmissuhdetaitoja.

Viestintä on keino luoda, ylläpitää, muuttaa ja päättää suhde. Kuinka te kaksi puhutte toisillenne ja miten te kuuntelette toinen toisianne vaikuttaa vahvasti siihen, millaisena koet yhteisen elämän. Tälle pohjalle rakentuvat kirjan ajatukset ja harjoitukset.

Kirjassa painotetaan, että pelkät mekaaniset taidot eivät riitä. Taitojen lisäksi sinun on tärkeää arvostaa niin itseäsi kuin kumppaniasikin. Kirjassa korostetaan myös teidän molempien vastuuta. Kumppanisi sanat tai toiminta eivät itsessään aiheuta sinussa toimintaa tai tunteita. Voit itse valita miten reagoit ja se on velvollisuutesikin.

Itsenäisyys ja erillisyys ovat edellytys todelliselle kumppanuudelle. Siten voit liittyä rakkaaseesi takertumatta häneen. Kirja tarjoaa useita hyviä vinkkejä itsesi tutkiskeluun.

Erilaisuus ja ristiriidat kuuluvat kahden ihmisen elämään ja antavat mahdollisuuden kehittää suhdetta, mutta siihenkin tarvitset vuorovaikutustaitoja.

Kirjan on kirjoittanut Kataja Parisuhdekeskuksen parisuhdekouluttaja Sari Liljeström. Kirjan ajatukset on koottu Vuorovaikutustaidot parisuhteessa kurssin sisällöstä. Kurssi perustuu Suhdetaitoja elämänkumppaneille, jotka haluavat päästää irti vanhasta ja oppia jotain parempaa – teokseen (Miller, Miller, Nunnaly & co.)