Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

”PARISUHTEEN KOSKETUS JA HENGITYS” -tilaa, yhteyttä, läheisyyttä ja voimaa parisuhteeseen

Terapeuttinen ryhmän pareille, jotka haluavat yhdessä kokemuksellisten ja kehollisten harjoitusten avulla virittäytyä parisuhteensa tarpeisiin.

Ryhmään otetaan kuusi paria eli 12 osallistujaa.

Ajankohdat: 5.3.,19.3.,26.3.,9.4. ja 16.4.2018 klo 17.30-19.30

Hinta: 200 €/ osallistuja

Ohjaajat:

Minna Leivo psykoterapeutti, vaativan erityistason perheterapeutti, pariterapeutti, psykofyysinen hengitysterapeutti
Aino Maija Rautkallio, psykoterapeutti, vaativan erityistason perheterapeutti, pariterapeutti, psykofyysinen hengitysterapeutti

TAUSTAKSI:
Pareille suunnattu terapeuttinen ryhmä perustuu pääosin psykofyysisen hengitysterapian menetelmiin. Se sisältää harjoituksia, joiden avulla voidaan edistää tasapainoisen hengityksen oppimista ja sitä kautta vaikuttaa laaja-alaisesti omaan ja toisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Tähän liittyy ymmärrys stressinsäätelyjärjestelmän toiminnasta sekä hengityksen säätelyn mahdollisuuksista vaikuttaa siihen myönteisesti virtaavan, hengittävän vuorovaikutuksen kautta. Se tarjoaa työkaluja, joilla voi vaikuttaa myönteisesti ihmissuhteisiin sekä suhteeseen omaan itseen.
Ryhmässä tarjotaan mahdollisuus olemisen opetteluun yksin ja parin kanssa, hellittämiseen, oman ja parin kehon tapahtumisen aistimiseen, ihmettelyyn ja kuulosteluun, kannateltavana olon kokemuksiin, oman ja parin hengitysrytmin tunnistamiseen ja arvostamiseen, omien rajojen ja parin rajojen tunnistamiseen ja vahvistamiseen, itsereflektiokyvyn parantamiseen, ajattelun voiman ja merkityksen kehollisten vaikutusten tutkimiseen ja ihmettelyyn, jämäkkyyden opetteluun, luopumisen, surun ja erillisyyden keholliseen ja mielensisäiseen kokemiseen.
Psykofyysisen hengitysterapian taustalla vaikuttavia teorioita ja menetelmiä ovat mm. objektisuhdeteoria, varhaisen vuorovaikutuksen tutkimukset, neurotieteet, kognitiivinen psykoterapia, traumaterapia, ryhmäterapia, jooga ja mindfulness. Hengityskoulun luojia ja kehittäjiä ovat liikuntaterapeutti Maila Seppä, erikoispsykologi Päivi Lehtinen ja psykologi, psykoterapeutti Minna Martin. Kirjallisuus: ”Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena (2014) ” (M. Martin, M. Seppä ym.)
Me ohjaajat Minna Leivo ja Aino Maija Rautkallio olemme kokeneita pari- ja perheterapeutteja ja olemme soveltaneet psykofyysisen hengitysterapian menetelmiä työssämme pariterapeutteina, perheterapeutteina, kouluttajina ja työnohjaajina. Nyt tarjoamme terapeuttisen ryhmän pareille, jotka yhdessä tunnistavat tarpeen suhteensa hengittävyyden lisäämiselle.

RYHMÄSTÄ:
Ryhmään otetaan 12 osallistujaa eli kuusi paria.
Parien odotetaan sitoutuvan kaikkiin viiteen kokoontumiseen yhdessä. Ryhmään osallistuvien parien ei olisi suotavaa olla akuutissa kriisissä.
Ryhmässä esiinnytään vain etunimillä ja keskeinen osa työskentelyä on parien keskinäinen harjoitusten tekeminen ja jakaminen. Ryhmässä jaetaan kokemuksia myös yhdessä.

HAKEMUS:
Nimet (etu- ja sukunimet)
Yhteystiedot (osoitteet, puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet)
Laskutusosoitteet, jos eri kuin omat osoitteet.

Lähettäkää hakemus 12.2.2018 mennessä liitetiedostona molempien ohjaajien sähköposteihin:
minna.leivo@kolumbus.fi
aino.rautkallio@kolumbus.fi

Ilmoitamme ryhmään pääsystä sähköpostilla.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Tiedot

Päivämäärä:
05.03.2018
Aika:
17:30 – 19:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Muut

Hinta
400 €/pari
Teema
Muu

Tapahtumapaikka

TaitoBa House
Annankatu 29 A 4 krs
Helsinki, Uusimaa 00100 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
http://taitoba.fi/