Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Luottamuksellinen, voimavarakeskeinen ryhmä syömishäiriöön sairastuneen lapsen tai nuoren vanhemmille keväällä 2017

Ryhmän järjestävät yhteistyössä Parisuhdekeskus Kataja ry ja Etelän-SYLI ry, joka on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella toimiva Syömishäiriöliiton alueyhdistys.

Ryhmän ohjaajina toimivat parisuhdekouluttajat Liisa ja Juha Välilä: Liisa toimii Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtajana ja on koulutukseltaan perhepsykoterapeutti, Juha on koulutettu ryhmänohjaaja. Liisa ja Juha ovat myös SYLI ry:n vertaisia.

Ryhmän koko 4- 6 paria, ryhmässä jakaminen on vapaaehtoista.

Huom! Ensimmäinen suunnittelutapaaminen ma 30.1.2017 klo 18.00-19.30 Etelän-SYLI ry:n tiloissa, Tallberginkatu 1, B-rappu, 4. krs. Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu Parisuhdekeskus Katajan tiloissa, Lapinlahdenkatu 3 A (Kamppi).

Ensimmäisen illan teemana on vanhemman ajatukset, tunteet ja tarpeet. Tutustumme toisiimme ja sovimme ryhmän tapaamiset kalenteriin.

Kurssin hinta on 30€/pari Etelän-SYLIn jäsenille, 40€/pari ei-jäsenille.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Liisa Välilä liisa.valila@parisuhdekeskus.fi tai puh. 045 3288 704

 

Parisuhteen tukeminen ja vahvistaminen kannattaa

Parisuhde ja perheen ihmissuhteet ovat tärkeitä ja aiheuttavat usein riittämättömyyttä ja huolta. Erityisen paljon suhteelta toivotaan ja odotetaan perheen kriisitilanteissa. Oman lapsen sairastuminen on elämän kriiseistä yksi suurimpia. Sen vaikutukset ulottuvat sekä vanhempiin yksilöinä mutta myös parisuhteeseen.

Miten vaalimme suhdettamme ja sen vuorovaikutusta myös raskaan ja vaikean elämäntilanteen keskellä?

Parisuhde on keskinäisen yhteyden vaalimista ja kumppaneiden hyvinvoinnin tukemista. Parisuhteessa kaksi erilaista ihmistä voi kokea tulevansa nähdyksi, kuulluksi ja hyväksytyksi omana itsenään.

Ensimmäinen askel parisuhteen hoitamisessa on opetella puhumaan ja kuuntelemaan niin, että samalla pidän huolta omasta ja kumppanin hyvinvoinnista. Usein parisuhteen kriisit syntyvät vuorovaikutuksen kriiseinä: on ymmärretty väärin, ei ole puhuttu, on tehty tulkintoja tai oletuksia tai lyöty ja haavoitettu toista omilla sanoilla. Usein riita alkaa siitä, että itseä vaivaavasta asiasta puhuminen on aloitettu juuri silloin, kun asia ärsyttää kaikkein eniten. Viesti peittyy kiukun, turhautumisen, väsymyksen ja pettymyksen alle. Päädytään syyttelemään toista ja se saa aikaan toisessa puolustusreaktion.

Omasta hyvinvoinnista huolehtimista on se, että kerron kumppanille omista tunteistani, ajatuksistani ja toiveistani. Tämä on oman sisäisen maailman jakamista ja arvostamista. Minun tunteillani, ajatuksillani, tarpeillani ja toiveillani on merkitystä! Samalla arvostan kumppania, koska haluan jakaa asiat, jotka itselleni ovat tärkeitä.

Parisuhteen hoitaminen on yhteinen matka, jolla tutustutaan omiin ja toisen tunteisiin, tarpeisiin ja toiveisiin ja tahdotaan antaa niille tilaa yhdessä. Se on vastuun ottamista itsestä ja omasta hyvinvoinnista ja halua olla avoimessa vuorovaikutuksessa kumppanin kanssa. Yhteisestä matkasta on myös lupa nauttia.

Tiedot

Päivämäärä:
30.01.2017
Aika:
18:00 – 19:30
Hinta:
30€ - 40€
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
http://parisuhdekeskus.fi/kurssit-luennot-neuvonta/tapahtumakalenteri/erityislasten-vanhemmat/866-me-kaksi-vahvammaksi-2017

Järjestäjät

Tapahtumapaikka

Suomi + Google Map