Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tervetuloa Paremman avioliiton perheleirille 6.-13.7.2019 Pieksämäelle!

Tapahtuma on suunnattu eri elämänvaiheissa eläville pareille ja perheille. Tarjolla on käytännönläheistä parisuhdeopetusta luennoilla ja ohjatuissa pienryhmissä aamu- ja iltapäivisin. Vertaisryhmät muodostetaan mahdollisimman samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kesken. Luentojen ja pienryhmien aikana mielenkiintoista ohjelmaa kaikenikäisille lapsille. Olette sydämellisesti tervetulleita kesäiselle Pieksämäelle koko perheen voimin!

Viikon kurssi tarjoaa mainion ympäristön uusien näköalojen löytymiseen, kun omia kokemuksia saa peilata muiden tarinoita vasten. Pienryhmätyöskentely edellyttää kokoaikaista osallistumista. Avioliittoleirejä on järjestetty 45 vuoden ajan, Seurakuntaopiston kampuksella Pieksämäelläkin jo vuodesta 1990. Kauniin järvimaiseman ympäröimä kaupunki tarjoaa monipuoliset palvelut perheleirille ja virkistäytymiseen sekä virikkeellisen vapaa-ajan viettoon.

Leirille mahtuu 250 perhettä. Osallistujat majoittuvat kampusalueella sijaitsevissa eritasoisissa opiskelija-asuntoloissa sekä paikkakuntalaisten leiriläisille tarjoamissa kotimajoituksissa. Rajallisen majoitustilan vuoksi suosittelemme myös omaa asuntovaunua, hotellia tai muuta itse hankittua majoitusta. Teltoille ja asuntoautoille ja -vaunuille on varattu tilat leirialueen pihapiiristä. Täysihoitoon sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen.

Tapahtumassa tarjolla olevat konkariryhmät on suunnattu avioliittotyössä jo pidemmän aikaa mukana olleille ryhmänohjaajapareille. Ne soveltuvat erinomaisesti kokeneiden ryhmänohjaajien akkujen lataamiseen. Tarjolla myös englanninkielisiä pienryhmiä sekä luentojen simultaanitulkkaus.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu 21.6.2019 mennessä.
Löydät alta kolme ilmoittautumislomaketta. Kaikki leirille tulevat perheet täyttävät lomakkeet 1. Kurssimaksu ja 2. Majoitustoiveet. Lastenohjaajaksi haetaan lomakkeella 3. Lastenohjaajaksi hakeminen.

1. Kurssimaksu
Lomakkeella kysytään tietoja, jotka auttavat toimivan pienryhmän muodostamisessa. Kurssimaksu on 200 € / pari. Lasku tulee kurssilomakkeen täyttämisen jälkeen sähköpostiinne. Kurssimaksun maksamalla vahvistat paikkasi tapahtumassa.

2. Majoitustoiveet
Tällä lomakkeella varaat tapahtumasta ruokailun ja majoituksen sekä ilmoitat mahdollisesti mukaan tulevat lapset lastenleirille. Vaikkette majoittuisi tai söisi opiston alueella, lomake tulee silti täyttää. Lastenohjaajaksi hakeville oma lomake alla.

KUVAUKSET MAJOITUSTILOISTA

3. Lastenohjaajaksi hakeminen
Kaikki 13 vuotta täyttäneet nuoret ovat tervetulleita lastenleirille lastenohjaajiksi. Edellytämme kokemusta lasten kanssa olemisesta. Lastenohjaaja osallistuu leirille ilmaiseksi: hänelle tarjotaan talon puolesta ruokailu ja majoitus.

OHJEITA ILMOITTAUTUMISLOMAKKEIDEN TÄYTTÄMISEEN

1. Täytä huolella kurssilomakkeen kaikki sivut. Paina lopuksi Tilaa lasku -painiketta. Saat kuittauksen sähköpostiisi, kun ilmoittautumisesi on tullut perille. Lasku 200 € muodostuu ilmoittautumisen yhteydessä ja se lähetetään automaattisesti sähköpostiisi.

2. Täytä seuraavaksi majoitustoiveita koskeva lomake. Sen kautta pääset ilmoittamaan myös lapset lastenohjelmaan. Mukaan tulevien lasten tiedot täyttämällä autat meitä muodostamaan perheen pienimmille toimivat ohjelma- ja hoitoryhmät.

3. Saat leirikirjeen postitse noin kahta viikkoa ennen leiriä.

4. Leirille saapumisen yhteydessä saat loppulaskun leiristä, joka sisältää majoituksen, ruokailun ja lastenleirin osuudet.

LEIRIN HINTA

Lasku koostuu kurssimaksusta, majoitus- ja täysihoitomaksuista sekä lastenleirimaksuista. Majoitus- ja täysihoitomaksut riippuvat valitusta majoituksesta sekä mukaan tulevien lasten määrästä ja iästä.
Lastenleirimaksu on 75 € / lapsi.

Majoitus asuntoloissa täysihoidolla
Aikuinen ja 12 vuotta täyttänyt lapsi 300 €
4-11-vuotiaat 155 €
1-3-vuotiaat 75 €
Vauvat ilmaiseksi
Erityisruokavalio, aikuinen 60 €
Erityisruokavalio, lapsi 30 €
Lastenleirimaksu / lapsi 75 €

Teltta tai vaunumajoitus täysihoidolla
Aikuinen ja 12 vuotta täyttänyt lapsi 228 €
4-11-vuotiaat 115 €
1-3-vuotiaat 50 €
Vauvat ilmaiseksi
Erityisruokavalio, aikuinen 60 €
Erityisruokavalio, lapsi 30 €
Lastenleirimaksu / lapsi 75 €

Muu oma majoitus
Hinta sis. lounaan ja päivällisen, ei aamiaista
Aikuinen ja 12 vuotta täyttänyt lapsi 193 €
4-11-vuotiaat 100 €
1-3-vuotiaat 35 €
Vauvat ilmaiseksi
Erityisruokavalio, aikuinen 60 €
Erityisruokavalio, lapsi 30 €
Lastenleirimaksu / lapsi 75 €

Erityisruokavalio, lisämaksu
Laktoositon, munaton ja kalaton ruoka kuuluvat lisämaksuttomiin ruokiin. Lisämaksullisia ruokia ovat esimerkiksi gluteeniton ja maidoton ruokavalio. Kaikki muut dieetit valmistetaan vain lääkärin todistuksella. Suuren väkimäärän vuoksi keittiö ei valitettavasti valmista elämäntapadieettejä.

Pieksämäkeläisten tarjoama kotimajoitus
Erikokoiset ja erihintaiset yksityiskodit sijaitsevat pääsääntöisesti leirialueen läheisyydessä. Jos tahdot majoittua leirin aikana yksityiskotiin, ole yhteydessä Mikko Salmeen mikko.salmi@seurakuntaopisto.fi / 040 1954550.

Esimerkkilaskelma

Perheessä on isä, äiti sekä 5– ja 11–vuotiaat lapset.
Hinta muodostuu seuraavasti:
Kurssimaksu 200 €
Majoitus- ja täysihoitomaksut
300 € + 300 € + 155 € + 155 € + Lastenleirimaksut 75 € + 75 €
Esimerkkiperheen leirin hinta on 1260 € (sis. kaikki ohjelmanmukaiset ateriat).

LASTENLEIRI

Leirille mukaan tuleville lapsille järjestetään oma Lastenleiri. Kullekin lapselle tarjotaan ikäkautta vastaavaa ohjelmaa luentojen ja pienryhmien aikana.
Lastenohjelma jakautuu ikäkausittain seuraaviin ryhmiin: vauvala, 1-2-vuotiaat, 3-4-vuotiaat, 5-6-vuotiaat pojat ja tytöt. 7-12-vuotiaat osallistuvat koko leirin mittaisiin ohjelmakokonaisuuksiin, jotka rakentuvat monipuolisen pajatoiminnan ympärille. Ohjelmakokonaisuuksia ovat King’s Kids, bändi- ja urheiluleiri. Pajojen suuntautumisvaihtoehdot ovat kädentaidot tai seikkailu.
Pajatoimintaan osallistuvat pääsevät kokeilemaan useita pajoja kymmenestä eri vaihtoehdosta. Bändi- ja urheiluleireille osallistuvat vierailevat myös pajoissa. Kaikki leirille tulevat yli viisivuotiaat lapset saavat viikon aikana ikäkauttaan vastaavaa hengellistä opetusta.

PÄIVÄOHJELMA

7.00–8.30 Aamiainen
8.15 Lapset omaan ohjelmaan
8.30 Musiikki ja ilmoitukset
9.00 Aamupäivän luento ja pienryhmät
11.15/11.30/12.00 Lounas porrastetusti
Vapaa-aika
13.45 Lapset omaan ohjelmaan
14.00 Musiikki ja ilmoitukset
14.30 Iltapäivän luento ja pienryhmät
16.30/17.00/17.30 Päivällinen porrastetusti
18.30 Vapaaehtoinen iltaohjelma
21.00 Rukousilta
22.00 Hiljaisuus

Luentojen aiheet
La 6.7. iltapäivä Avioliiton vaiheet, Tuomas ja Malla Tanner
Su 7.7. aamupäivä Raamattu parisuhdekirjana: Tärkeysjärjestys ja puolisoon liittyminen, Marko ja Anna Huhtala
Su 7.7. iltapäivä Vuorovaikutuksen työkalupakki, Markku ja Maria Ihonen
Ma 8.7. aamupäivä Itsetunnon vaikutukset parisuhteeseen
Ma 8.7. iltapäivä Rakkaussuhteen tuhoojat, Juha ja Terhi Ranta-Ojala
Ti 9.7. aamupäivä Anteeksiannolla eteenpäin, Pasi ja Suvi Solanto
Ti 9.7. iltapäivä Vapaa iltapäivä
Ke 10.7. aamupäivä Tunnista perustarpeet suhteessa: Tarvitkaa toisianne!, Tero ja Katja Joronen
Ke 10.7. iltapäivä Harrasta seksiä!
To 11.7. aamupäivä Tunneilmaisun avaimet, Jouni ja Katri Perttula
To 11.7. iltapäivä Puolisoiden erilaisuus voimavaraksi
Pe 12.7. aamupäivä Arkirakkaus evääksi kotiin, Antti ja Anna-Kaisa Leino
Luontoretki rasteineen
Pe 12.7. iltapäivä Viimeinen pienryhmäkokoontuminen
Tahdon-kirkko Pieksämäen vanhalla kirkolla
La 13.7. aamupäivä Aamiainen ja pakkaaminen

Leiri edellyttää kokoaikaista osallistumista. Emme hyvitä mahdollisista poissaoloista. Esimerkiksi leiriläisen täysihoitopaketista pois jättämät osat (jonkin aterian jättäminen väliin, myöhästyminen tai leiriltä lähteminen ennen leirin päättymistä) eivät vaikuta täysihoitohintaan. Myönnämme avustuksia vain opiston tarjoamiin majoituskohteisiin.

PERUUTUSEHDOT

Mahdollisista peruutuksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi joko puhelimitse 050 357 6990 tai sähköpostitse toimisto@parempiavioliitto.fi
Jos peruutuksesta ilmoitetaan viimeistään kahta viikkoa ennen leirin alkua, palautamme 150 € kurssimaksusta. Viimeistään viikkoa ennen peruutettaessa palautamme 100 € kurssimaksusta. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista emme palauta kurssimaksua. Lisäksi varaamme oikeuden laskuttaa täysihoidon hinnan.

ILTAOHJELMA JA VAPAAN ILTAPÄIVÄN OHJELMA

Keskiviikkoiltana 10.7. klo 18.30 Anna Krogeruksen näytelmä ”Yksin sinun”, Varkauden Teatterin ja Kajaanin kaupunginteatterin yhteistuotanto. ”Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä ja naisesta, pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden mahdollisuuksien tielle.Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi.”
Esityksen on ohjannut Eino Saari ja näyttämöllä ovat Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijä Eeva Aitta ja Varkauden Teatterin johtaja, näyttelijä Kari Suhonen.

Tiedot

Alkaa:
06.07.2019
Loppuu:
13.07.2019
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,

Järjestäjä

Parempi avioliitto ry
Puhelin:
050 4621543
Sähköposti:
toimisto@parempiavioliitto.fi
Kotisivu:
https://parempiavioliitto.fi/

Muut

Huomioitavaa
Koko perheen tapahtuma, kurssilla hengellistä ohjelmaa
Hinta
200 €/pari
Teema
Muu

Tapahtumapaikka

Pieksämäen seurakuntaopisto
Huvilakatu 31
Pieksämäki, Etelä-Savo 76130 Suomi
+ Google Map
Kotisivu:
https://www.seurakuntaopisto.fi/tietoa-meista/pieksamaen-kampus/