Tukea parisuhteeseen kun puoliso sairastaa

Kun puoliso sairastaa

Tukea parisuhteeseen, kun puoliso sairastaa

Kun toinen tai molemmat työikäisistä puolisoista sairastavat, parisuhdekin joutuu koetukselle.

Sairastuminen vaikuttaa parisuhteissa monin eri tavoin: prosessi voi esimerkiksi lähentää – tai johtaa eroon. On erityisen tärkeää saada tukea siihen, kuinka sairaudesta selvittäisiin yhdessä eteenpäin.

Parisuhteen tukeminen on erityisen tärkeää, koska puoliso on usein vakavasti sairastuneen läheisin ja tärkein sosiaalisen tuen lähde. Tukea sairastuneen puolisolle on usein vaikea löytää.

Parisuhdekeskus Kataja tarjoaa tukea tähän elämäntilanteeseen.

Tukea parisuhteeseen

Parisuhdepuhelin: pari- ja psykoterapeutti keskustelee kanssasi maanantaisin kello 14—16 numerossa 050 337 9053. Voit soittaa puhelimeen hakiessasi itsellesi apua  tai jos olet huolissasi läheisestäsi. Puhelin palvelee myös ammattilaisia.

Tarjoamme yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa tuettuja lomia.

Parisuhdetta vahvistavat luennot, kurssit ja tapahtumat, joissa voit vahvistaa parisuhteen hyvinvointia.

Tutustu tapahtumakalenteriin

Tietoa palveluista, joista voi olla apua parisuhdekysymyksissä – tai haastavassa elämäntilanteessa. Täältä löydät palveluntarjoajat valtakunnallisesti

Toiminnassa on mukana tiivis yhteistyöverkosto. Yhteistyökumppaneiden kanssa kehitetään koulutuksia, jolla tuetaan parisuhdetta sekä sairastuneen että puolison näkökulmasta, ja annetaan välineitä käsitellä sairautta osana omaa parisuhdetta.

Kun puoliso sairastaa -toiminnan yhteistyökumppanit, jotka tarjovat mm. vertaisryhmätoimintaa ja sopeutumisvalmennuskursseja:

Yhteystiedot

Kouluttaja, suunnittelija katariina.pelkonen@parisuhdekeskus.fi 050 320 9950
Kun puoliso sairastaa -toiminnan asiantuntija