Haluamme auttaa Sinua voimaan hyvin.

Parisuhteen arkisen ihana rakkaus on monenlaisia tunteita aina äärimmäisestä raivosta tulisen intohimon kautta latistavaan turhautumiseen – mitä merkittävämpi ihminen sitä suuremmat tunteet, sillä tunteet kertovat merkityksistä. Tunteet ovat läsnä kaikkialla ja kaiken aikaa.

Tiesitkö, että myös tunnetaitoja voi kehittää? Tunteisiin voi vaikuttaa tiedon, taidon ja toiminnan kautta. Tunteiden lisäksi parisuhteen rakkaus on tahtoa, tietoa, taitoa ja toimintaa.

Tahto kuvaa ihmisen sisäistä motivaatiota ja se kumpuaa arvoista, kokemuksista, ajatuksista ja tunteista. Parisuhdetta kuvataan usein tahdon asiaksi aivan kuin kyseessä olisi päätös, jonka ihminen voi tehdä tai olla tekemättä.

Tahdon tahtoa, mutta en silti voi. Mitä silloin on voinut tapahtua? Kokemuksena monet kuvaavat tilannetta tunteiden loppumisena. Tunteita tuossa tilanteessa on usein valtavasti, esim. pettymystä, turhautumista, surua, kiukkua ja turhautumista. Mutta tahtoa ei löydy.

Tiesitkö, että myös tahtoon voi vaikuttaa? Alan tahtoa, kun havaitsen ympärilläni ja itsessäni tahtoani vahvistavia asioita. Tahtooni jatkaa parisuhteessa vaikuttaa erityisesti kyky nähdä hyviä ja toimivia asioita suhteessani sekä kumppanissani. Se, että luet tätä parhaillaan, on osoitus tahdostasi kiinnittää huomiota hyvinvointiisi ja parisuhteeseesi.

Tieto on suuressa roolissa parisuhteen hyvinvoinnissa ja tahdon suuntautumisessa. Tieto on niin merkittävää, että se jopa lisää seksin nautittavuutta. Eli luonto ajaa kyllä tikanpojan puuhun, mutta se aina kerro kuinka siellä puussa pysytään ja viihdytään.

Tietoa on tarjolla runsaasti. Sitä voi kerryttää itselleen lukemalla kirjoja, blogeja, artikkeleita, osallistumalla luennoille ja suostumalla dialogiin eri tavalla ajattelevien kanssa.

Tiesitkö, että tieto lisää parisuhdetyytyväisyyttä? Kun haluat kerryttää tietoa parisuhdeasioista, tutki mitä mielenkiintoista löydät lue-sivultamme tai jos mielessäsi on tietty aihe, tee haku.

Taito kehittyy sisäistetyn tiedon avulla, parisuhde on myös taitolaji. Taitoja tarvitaan puhumiseen: mistä puhun ja miten. Kumppanin aito kuuleminen on yksi tärkeimmistä parisuhdetaidoista. Suurin osa tämän taidon oppimisessa tapahtuu jokaisen omassa mielessä: kuinka kuunnella niin, että kuuntelemistani ohjaa se mitä toinen tahtoo sanoa minulle, eikä se, mitä minä tahdon sanoa vastineeksi.

Taitoja voit harjoitella tekemällä pieniä harjoituksia joko yksin tai kumppanisi kanssa. Parisuhdetaitojen avulla voit ylläpitää tahtoasi, lisätä suhteen läheisyyttä ja sinulla on parempi olla itsesi kanssa.

Tiesitkö, että ihan jokainen meistä voi tahtoessaan oppia uusia parisuhdetaitoja? Tutustu treenaa-sivuumme ja tee oma treeniohjelmasi!

Toiminta on avainsana kun toiveenasi on vahvistaa tahtoa, kerryttää tietoa parisuhdeasioista ja kehittää parisuhdetaitoja: erilaiseen parisuhdetta vahvistavaan toimintaan osallistumisella on nopein ja laaja-alaisin hyvinvointivaikutus.

Uusien taitojen sisäistäminen ei aina luonnistu yhdellä kertaa. Vaikka kuinka pyrkii muuttaman vanhoja toimimattomaksi osoittautuneita toimintamalleja, uusi omaksuttu tieto ei tahdo muuttua käytäntöön arjen tuoksinassa. Siksi tarjoammekin erilaisia treenimahdollisuuksia toiminnan avulla.

Tiesitkö, että sinulla on valittavanasi kymmeniä erilaisia vahvistavan parisuhdetoiminnan palveluja, joihin voit osallistua? Kurkkaa mitä tapahtumakalenterissa on tarjolla juuri nyt!

 

Tässä Sinulle tietoa ja erilaisia näkökulmia parisuhdeasioihin, antoisia lukuhetkiä!