Parisuhdekeskus Kataja - Symboli haalea

Kaipaatko apua parisuhteellesi?

Osa Parisuhdekeskus Katajan yhteisöjäsenistä tarjoaa luentoja, kursseja ja muuta tukea parisuhteelle.
Käy katsomassa palveluita tästä linkistä: yhteisöjäsenet

Kun kaipaat neuvontaa tai terapiaa 

Suhde solmussa? Tutustu Parisuhdekeskus Katajassa koulutettuihin Solmuja parisuhteessa -parineuvojiin. 

Terapeutteja

Ota yhteyttä kotikuntasi sosiaalipalveluihin tai terveyskeskuksen neuvontaan ja kysy miten oma kotikuntasi tarjoaa ammatillista keskusteluapua.  Useat kunnat järjestävät tukea ja apua parisuhdekysymyksiin yhteistyössä Kirkon perheasiainneuvottelukeskuksissa. Useilla paikkakunnilla toimii myös kriisikeskus. 

Muut auttavat palvelut parisuhteelle

Parisuhdekeskus Katajan parisuhdepuhelin palvelee maanantaisin klo 14-16 numerossa 050 337 9053. Parisuhdekeskus Katajan päivystyschat palvelee ma-ke 10-13. Ajanvarauschat aikoja on varattavissa torstaisin.

Väestöliiton valtakunnallinen parisuhteen neuvontapuhelin. Väestöliiton Hyväkysymys-verkkopalvelu tarjoaa maksutonta tukea parisuhteelle.

HelsinkiMissio tarjoaa maksutonta parisuhdeapua nuorille (alle 29-vuotiaille)

Sexpo – seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Sexpon maksuton neuvonta auttaa laajasti seksuaalisuuteen ja suhteisiin liittyvissä asioissa sekä nuoria että aikuisia.

MLL:n vanhempien puhelin. Toinen vanhempi, vapaaehtoinen tehtävään koulutettu päivystäjä, keskustelee kanssasi puhelimessa tai vastaa nettikirjeeseesi. Voit soittaa tai kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti. 

Parempi avioliitto ry:n Parempi yhteys -tukipuhelin. Puhelimeen vastaavat kokeneet ja koulutetut avioliittotyöntekijät.

Suomen Uusperheiden liitto tarjoaa maksutonta puhelin- ja videoneuvontaa. Sivustolta löydät myös tietoa uusperhekysymyksiiin erikoistuneista pari- ja perheterapeuteista sekä uusperheneuvojista.

Familia ry – maksutonta tukea erilaisiin elämäntilanteisiin ja neuvoja kahden kulttuurin liittoihin liittyvissä kysymyksissä suomeksi, englanniksi, arabiaksi, espanjaksi ja turkiksi.

Sateenkaarijärjestöjen Perhesuhdekeskuksen puhelinpalvelusta saa apua kaikki sateenkaari-ihmiset ja heidän läheisensä.

Mennään eteenpäin. Mennään Eteenpäin -viikonloppu on tarkoitettu kaikille aviopareille, jotka haluavat syventää suhdettaan ja löytää siitä uutta. 

Samassa veneessä avioparityö tarjoaa luentoja ja kursseja parisuhteen vahvistamiseksi.

Kirkon palveleva puhelin  Kyrkans samtaltjänst tarjoaa apua myös parisuhdekysymyksissä.

Muut auttavat palvelut

Nollalinja on valtakunnallinen, maksuton auttava puhelin kaikille, jotka ovat läheisessä ihmissuhteessaan kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa.

Naisten Linja tarjoaa apua väkivaltaa kokeneille naisille.

Ensi- ja turvakotien liitto -apua perheväkivallan uhan keskelle. Ensikodit antavat tukea vanhemmuuteen, elämänhallintaan ja itsenäiseen selviytymiseen. 

Lyömätön Linja – tarkoitettu henkilöille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa perheessään tai muussa läheisessä suhteessa.

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, ja voit keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneiden kanssa.

Demeter tarjoaa apua naisille, jotka ovat käyttäneet tai pelkäävät käyttävänsä väkivaltaa.

Raiskauskriisikeskus Tukinainen antaa tukea ja ohjausta seksuaalisen väkivallan tai hyväksikäytön kohteeksi joutuneille sekä heidän läheisilleen. 

Kriisipuhelin suomeksi 24/7 (MIELI Suomen Mielenterveys ry)

Finfami ry.  Teemme työtä mielenterveysomaisten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Mielenterveydenkeskusliitto. Mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten järjestö – kukaan ei ole yksin.

Seksuaaliterveysklinikka – apua seksuaalihäiriöihin ja niiden hoitoon

Naiseksi.fi – sivuston tarkoituksena on antaa tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa parisuhteesta ja seksuaalisuudesta.

Miesklinikka.com antaa luotettavaa tietoa miehen terveydestä ja useista eri sairauksista. Miehiä ohjataan terveyden kannalta oikeisiin toimenpiteisiin ja hyviin elämäntapoihin. Miehen jaksaminen on tärkeässä asemassa.

Seta – Setan jäsenjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea seksuaalivähemmistöön ja/tai sukupuolivähemmistöön kuuluville, sateenkaariperheille ja heidän läheisilleen.

Sateenkaariperheet – perheitä kaikissa sateenkaaren väreissä

Transtukipiste tajoaa transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen tukea ja neuvontaa puhelimitse ja sähköpostille sekä tapaamisia työntekijän kanssa.

Apua eroon.fi Ensi-ja turvakotien liiton eroapua.

Päihdeneuvonta päihdeneuvontapalvelua anonyymisti ja ilmaiseksi – vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Al-anon tarjoaa vertaistukea alkoholistien läheisille.

Barnavårdsföreningen Familjelinjen erbjuder stöd för barn, ungdomar och föräldrar.

Nettikartano tarjoaa naisille maksutonta, luottamuksellista ammattiapua erilaisten elämäntilanteiden solmujen aukaisemiseen. Naistenkartano ry:n sosiaalialan ammattilaiset neuvovat ja ohjaavat naisia yksilöllisten tarpeidensa mukaan.

Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta on lastensuojelualan asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Lasten ja nuorten eroauttaminen, huostaanoton jälkeisen vanhemmuuden tukeminen sekä vanhemmuuden- ja isovanhemmuuden tukeminen laajemmin.

Lapsettomien yhdistys Simpukka on Suomen ainoa tahattoman lapsettomuuden kokemuksellinen asiantuntijaorganisaatio, edistää tahattomasti lapsettomien sekä heidän läheistensä asemaa ja hyvinvointia.

Oulun seudun omaishoitajat ry. on tehnyt hienon Hyvinvoiva Perhe –menetelmäsivuston. Tältä sivustolta löydät Paijausta parisuhteeseen. 

Nyyti ry opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin ja opiskelukyvyn vahvistaminen.

YTHS parisuhdeopas opiskelijoille

Eläkeliiton Erosta eheäksi –toiminnan tavoitteena on auttaa myöhemmällä iällä avio- tai avoliiton purkautumisen kohdanneita sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Maksullisia sopeutumisvalmennuskursseja, maksutonta tukihenkilö- ja vertaisryhmätoimintaa. Puh. 040 725 756