Kun puoliso sairastaa – mitä ammattilainen voi tehdä?

Kun jompi kumpi tai molemmat työikäisistä puolisoista sairastavat, parisuhdekin joutuu koetukselle.

Sairastuminen vaikuttaa parisuhteissa monin eri tavoin: prosessi voi esimerkiksi lähentää – tai johtaa eroon. On erityisen tärkeää saada tukea siihen, kuinka sairaudesta selvittäisiin yhdessä eteenpäin.

Parisuhteen tukeminen on erityisen tärkeää, koska puoliso on usein vakavasti sairastuneen läheisin ja tärkein sosiaalisen tuen lähde. Tukea sairastuneen puolisolle on usein vaikea löytää.

Parisuhdekeskus Kataja tarjoaa tukea tähän elämäntilanteeseen.

Palvelumme pareille

  • Parisuhdepuhelin: pari- ja psykoterapeutti keskustelee kanssasi maanantaisin kello 14—16 numerossa 050 337 9053.
  • Tarjoamme yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa syksyllä 2018 kaksi viikonlopun mittaista minilomaa pariskunnille, joissa toinen tai molemmat sairastavat.
  • Parisuhdetta vahvistavat luennot, kurssit ja tapahtumat, joissa voit vahvistaa parisuhteen voimavaroja ja vuorovaikutustaitoja

Parisuhdekeskus Kataja tekee tiivistä yhteistyötä valtakunnallisten järjestöjen kanssa. Yhteistyökumppaneiden kanssa kehitetään koulutuksia, jolla tuetaan parisuhdetta sekä sairastuneen että puolison näkökulmasta, ja annetaan välineitä käsitellä sairautta osana omaa parisuhdetta.

Ota yhteyttä, mikäli kaipaat ammattilaisena Parisuhdekeskus Katajan asiantuntemusta silloin, kun puoliso sairastaa.

Yhteystiedot

Kun puoliso sairastaa -toiminnan kouluttaja ja asiantuntija Katariina Pelkonen katariina.pelkonen@parisuhdekeskus.fi 050 320 9950