Kataja - yhteistä elämää

Katajan tiimi

Toiminnanjohtajan tervehdys

Mielenkiintoista työtä, vaikuttavia verkostoja ja monenlaisia kasvutarinoita.

Olen saanut olla mukana Katajan tiimissä nyt 8 vuoden ajan. Tänä aikana on ehditty ainakin kirkastaa strategiaa, muuttaa toimisto kolme kertaa, uudistaa kotisivuja, kerätä kymmenien kumppaneiden verkostot ja tavata satoja pariskuntia.

Sosiaalialan pienessä järjestössä saa käyttää kaikkia taitojaan. Saa toimia kouluttajana, mainosten taittajana, verkoston organisaattorina, hotellien kilpailuttajana, kahvin keittäjänä, työnohjaajana, innostajana, joskus tosin myös tiimin ideoiden sammuttajana. Järjestötyö ja julkinen rahoitus takaavat sen, että byrokratiaa, papereita, suunnitelmia ja raportteja kirjoitetaan viikoittain. Jotta emme aivan byrokratisoidu, saamme kohdata innostuneita vapaaehtoisia, vertaisohjaajia ja luottamushenkilöitä.

Järjestötyössä saamme olla parisuhteen hyvinvoinnin asiantuntijoita ja viestinviejiä. Herättelemme parisuhteen kysymysten äärelle yksilöitä, pareja, julkisia palveluita ja muita alan toimijoita. Uskomme siihen, että parisuhteen hyvinvoinnilla on merkittävät vaikutukset niin perheiden kuin koko yhteiskunnan hyvinvointiin.

Katajan tiimillä olemme osa pitkää historiaa. Saamme seurata yhteiskunnallista muutosta ja arvokeskustelua. Ennaltaehkäisevää ja vahvistavaa parisuhdetyötä Suomessa on tehty 1970-luvulta lähtien. Tällöin uranuurtajat olivat rohkeita vaikuttajia. Kun itse lähdin ensimmäiselle parisuhdekurssille 30 vuotta sitten, herätti se hämmennystä sukulaisissa ja ystävissä. Tänä päivänä iloitsemme valveutuneista nuorista, jotka jo parisuhteen varhaisessa vaiheessa opiskelevat vuorovaikutustaitoja ja kehittävät tunnetaitojaan. Näille nuorille on suuri ilo saada häälahjaksi Rikasta minua- parisuhdeviikonloppu tai kirja vuorovaikutustaidoista.

Toimiston tiimillä haluamme olla palvelemassa niin yksittäisiä pariskuntia kuin yhteistyöverkostoakin. Toivon, että Kataja voisi olla jatkossakin omalla paikallaan luotettava yhteistyökumppani. Pidetään yhteyttä!

Liisa Välilä, toiminnanjohtaja
Parisuhdekeskus Kataja