lehti jossa sydämen muotoinen reikä

Hyvää kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää!

Tänään vietetään kansainvälistä Vapaaehtoisen päivää. Haluamme kiittää lämpimästi kaikkia Parisuhdekeskus Katajan toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisiamme!

Vertaisuus ja vapaaehtoistoiminta ovat olleet merkittävässä roolissa Parisuhdekeskus Katajan toiminnassa jo yhdistyksen perustamisesta alkaen. Vapaaehtoisina toimivat vertaisparit ovat ohjanneet satoja kursseja yhdistyksen toiminnassa 25 vuoden ajan ja tuhannet osallistujat ovat saaneet toiminnasta tukea parisuhteelleen.

Vapaaehtoistoiminta on viime vuosien aikana laajentunut monin tavoin järjestömme toiminnassa.  Vapaaehtoisena voi toimia tänä päivänä myös yksin, yhdessä ystävän tai toisen vapaaehtoisen kanssa. Tämä on luonut monelle mahdollisuuden tulla mukaan vaikka oma kumppani ei haluaisi toimia vapaaehtoisena, tai jos ei ole kumppania, jonka kanssa tehdä vapaaehtoistyötä yhdessä.

Tänä vuonna korona on asettanut vapaaehtoistyön uuden äärelle ja otimmekin keväällä lyhyessä ajassa melkoisen digiloikan. Kasvokkain tapahtuvat kurssit ja luennot jouduttiin perumaan ja kaikki toiminta siirtyi verkossa tapahtuvaksi. Näin syntyi myös ihan uudenlaisia vapaaehtoistyön muotoja, joista olemme olleet kiitollisia kuluneen vuoden aikana. Vapaaehtoisemme ovat hypänneet rohkeasti ohjaamaan mm. verkkoluentoja ja ryhmächatteja. Ensi vuonna alkaa uutena toimintamuotona vapaaehtoisten ohjaamat verkkokurssit.

Vaikka verkkotapahtumat eivät korvaa kasvokkain toteutuvaa toimintaa, on verkkoon siirtyminen tuonut kuitenkin paljon myös hyviä asioita toimintaan. Toimintaa on ollut tarjolla kaikille tasavertaisesti, paikkakunnasta riippumatta ja luennoille on voinut osallistua vaikka bussimatkalta tai kotiaskareita samalla tehden.

”Kiitos hyvästä luennosta. Nämä nettijutut ovat tosi näppäriä, voi osallistua mistä vain. Itse tein samalla ruokaa. Eikä ole lastenhoito-ongelmia! Kiitos!”

-Vapaaehtoisten ohjaaman luennon osallistujapalaute

Olemme tavoittaneet uusien palveluiden avulla huikean määrän ihmisiä, joille osallistuminen muuten ei olisi ollut mahdollista. Vapaaehtoisten ohjaamille verkkoluennoille on syksyn 2020 aikana osallistunut satoja osallistujia. Olemme pystyneet siis tarjoamaan parisuhdeluentoja huomattavasti suuremmalle määrälle, kuin kohtaavasti. Verkkotapahtumat ovat siis tulleet kohtaavan toiminnan lisäksi jäädäkseen.

Oletko sinä kiinnostunut järjestömme vapaaehtoistoiminnasta? Tule mukaan iloiseen joukkoon tekemään yhdessä merkityksellistä vapaaehtoistyötä.

Tutustu vapaaehtoistoimintaamme

Comments are closed.