Tellervo Koivisto vastaanotti Parisuhdeteko -tunnustuksen Parisuhdepäivillä

Ajankohtaista

Itsenäisyyden juhlavuoden Suomi100 Parisuhdeteko -kunniamaininta luovutettiin tänään avioparille, joka on luonut keskinäisellä läheisyydellään, rohkeudellaan, avoimuudellaan ja pitkällä avioliitollaan esikuvan sitoutuneesta parisuhteesta ja perheestä.

Rouva Tellervo Koivisto vastaanotti tänään Suomi100 -juhlavuoden Parisuhdeteko -kunniamaininnan Parisuhdepäivillä Helsingissä. Tellervo otti tunnustuksen vastaan ilahtuneena ja kertoi yleisölle elämänvaiheistaan puolisonsa presidentti Mauno Koivoston rinnalla.

Kataja Parisuhdekeskus ry:n hallitus valitsee ja palkitsee vuosittain valtakunnallisilla Parisuhdepäivillä henkilön, henkilöt tai yhteisön, joka on vaikuttanut parisuhteen hyvinvointia vahvistavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja toimintakulttuuriin tai omalla toiminnallaan vahvistanut parisuhteiden hyvinvointia.

Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä kuvasi julkistuspuheessaan:

”Tellervo ja Mauno Koivisto ovat antaneet meille suomalaisille mallin tasa-arvoisesta kumppanuudesta, läheisestä, sitoutuneesta suhteesta ja toinen toisensa kunnioittamisesta. Tästä kaikesta kiitollisena saamme luovuttaa tänään Kataja Parisuhdekeskus ry:n Suomi100 juhlavuoden Parisuhdeteko – kunniamaininnan rouva Tellervo Koivistolle.”

Välilä nostaa myös esille, kuinka viime keväänä Helsingin tuomiokirkossa piispa Eero Huovisen sanat koskettivat meitä: ”Syvä kiintymys, keskinäinen sitoutuneisuus ja kunnioittava rakkaus sävyttivät elämää niin myötä – kuin vastamäissä. Tänään tiedämme, että aina kuolemaan asti”.

”Heidän suhteestaan vuosikymmenten aikana on heijastunut kunnioitus, arvostus ja lämmin huumori. Tämä vuorovaikutus on välittynyt niin lukuisissa haastatteluissa, kirjoitettuna elämäkerroissa ja kaikessa elämäntyössä. Lämmin suhde on kantanut myös läpi vaikeiden elämänvaiheiden ja kantaa yhä kaipauksen keskellä.”

Rouva Tellervolla oli mahdollisuus juoda tunnustuksen kunniaksi kahvit, kuvassa Parisuhdekeskus Katajan hallituksen puheenjohtaja Anne Karhola ja Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä.

Kahvipöytäkeskustelussa oli leppoisa ilmapiiri ja keskustelu polveili inhimillisen elämän eri vaiheissa. Parisuhdeteemasta puhuttaessa rouva Tellervo Koivisto totesi:

”Kyllä meidän pitkässä avioliitossa oli monia tilanteita, jossa autoimme toinen toisiamme”.

Nyt on parisuhdeviikko – valtakunnallinen hyvinvointiviikko

Tänä vuonna Suomessa vietetään toista kertaa valtakunnallista Parisuhdeviikkoa (aina marraskuussa viikolla 46). Parisuhdeviikon järjestävät Parisuhdekeskus Kataja ja Väestöliiton parisuhdetiimi.

Parisuhdeviikon tavoitteena on nostaa parisuhdeasiat valtakunnalliseen keskusteluun ja tarjota erilaisia näkökulmia hyvinvoinnin edistämiseen. Viikon ohjelmaa on mukana suunnittelemassa ja tarjoamassa peräti 18:sta valtakunnallisen järjestön muodostama Parisuhdetyön yhteistyöverkosto. Parisuhdeviikon ohjelmaa ja viestintää koordinoi Parisuhdekeskus Kataja.

Parisuhdeviikolle ajoittuu Parisuhdekeskus Katajan vuosittainen ammattilaisten koulutustapahtuma Parisuhdepäivät pe-la 17.-18. (tänä vuonna 403 osallistujaa yhteensä) sekä nyt ensimmäistä kertaa kaikille parisuhdeasioista kiinnostuneille Parisuhdepäivien toisena päivänä järjestettävä Parisuhdehuoltamo-tapahtuma la 18.11 (lauantaille tulossa 261 osallistujaa), joka on osa Suomi100-juhlavuoden tarjontaa. Osana Parisuhdepäivien ohjelmaa julkistetaan vuosittain Vuoden parisuhdeteko.

 

Lisätiedot:

Liisa Välilä
Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja
puh. 045 3288704

Aiemmat tunnustuksen saajat: https://parisuhdekeskus.fi/kataja/vuoden-parisuhdeteko/

Avainsanat: