Tahto

Parisuhderakkaus muodostuu monenlaisista asioista. Siihen kuuluu laaja kirjo erilaisia tunteita ja se on myös tahtoa, tietoa, taitoa ja toimintaa. Tällä sivulla on puhetta tahdosta.

Tahto kuvaa ihmisen sisäistä motivaatiota ja se kumpuaa arvoista, kokemuksista, ajatuksista ja tunteista. Parisuhdetta kuvataan usein tahdon asiaksi aivan kuin kyseessä olisi päätös, jonka ihminen voi tehdä tai olla tekemättä.

Tahdon tahtoa, mutta en silti voi. Mitä silloin on voinut tapahtua? Kokemuksena monet kuvaavat tilannetta tunteiden loppumisena. Tunteita tuossa tilanteessa on usein valtavasti, esim. pettymystä, turhautumista, surua, kiukkua ja turhautumista. Mutta tahtoa ei löydy.

Tiesitkö, että myös tahtoon voi vaikuttaa? Alan tahtoa, kun havaitsen ympärilläni ja itsessäni tahtoani vahvistavia asioita. Tahtooni jatkaa parisuhteessa vaikuttaa erityisesti kyky nähdä hyviä ja toimivia asioita suhteessani sekä kumppanissani. Se, että luet tätä parhaillaan, on osoitus tahdostasi kiinnittää huomiota hyvinvointiisi ja parisuhteeseesi.

Avainsanat: