Sylikkäin -parisuhdekurssi

Parisuhdekurssi

Seksuaalisen läheisyyden rikastuttaminen voi avata uusia ikkunoita kohti omaa seksuaalisuutta ja teidän kahden välistä seksiä.

Kokonainen viikonloppu, perjantaista sunnuntaihin seksuaaliseen läheisyyteen liittyvien asioiden äärellä tarjoaa helmihetkiä kullan kainalossa.

Mikä on seksin merkitys minulle tässä ja nyt?

Mitä kumppanini ajattelee asiasta?

Mihin suuntaan tahdomme seksisuhteemme kehittyvän?

Kyseessä ei siis ole seksuaaliterapia eikä seksiin liittyvien ongelmien korjaamisen liittyvä kurssi. Viikonlopun aikana ei korjata mitään, mikä on mennyt rikki. Rikastuttamista kuvaa enemmänkin pölyjen pyyhkiminen ja olemassa olevan hyvän tiedostaminen. Ja mikäpä hauskempaa kuin seksuaaliseen läheisyyteen liittyvien toimintamallien, tapojen, ajatusten, tunteiden ja tarpeiden pöllyttäminen.

Kurssin tavoitteet

  • tunnistat itsessäsi omaan seksuaalisuutesi liittyviä asioita, itsetuntemus lisää hyvinvointia
  • virittäydyt seksi-kanavalle ja saat enemmän kosketuksen kehoosi ja kumppaniisi
  • rohkaistutte yhdessä puhumaan seksistä, jos se on ollut haasteenne
  • teillä on kurssin jälkeen läheisempi parisuhde
  • kuulette toisten parien kokemuksia ja sitä kautta voimaannutte vertaistuesta

Työskentelymenetelminä ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä.

Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Sylikkäin -kurssin ohjaajakoulutuksen. Kurssia ohjaa aina pariskunta.

  • Sylikkäin on yleensä viikonloppukurssi, joka alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.
  • Kurssiviikonlopun hinta määräytyy täysihoitokulujen mukaan, ellei kurssi ole jollain tavalla tuettu (tarjoamme esimerkiksi omia kurssiviikonloppuja erityislasten vanhemmille, jolloin mukana on sosiaali- ja terveysalan avustuskeskus STEAn avustusta). Joillakin kurssipaikoilla on mahdollisuus valita osallistuminen ilman majoitusta, lue hinnoittelusta ja majoituksesta lisää kurssikohtaisesta tapahtumailmoituksesta. Kurssia ohjaavalle vapaaehtoiselle vertaisohjaajaparille ei makseta palkkiota.
  • Ryhmäkoko vaihtelee kahdeksasta osallistujasta (4 paria) kuuteentoista osallistujaan (8 paria).
  • Parisuhdekeskus Kataja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joten järjestämäämme toimintaan ei sisälly hengellistä sisältöä.
  • Jokaisen tapahtumakalenterissa mainitun kurssin kohdalla kerrotaan aina kurssin järjestäjä. Kurssin järjestäjä vastaa kurssista ja sen sisällöstä.

 

Millaista palautetta Sylikkäin -kurssille osallistuneet ovat kertoneet?

”Kurssi vaikutti parisuhteeseemme niin, että tunsin meidän lähentyvän toisiamme. Jo kurssiviikonloppuna saimme puhuttua muutamasta hiukan hankalasta asiasta ja saimme aikaan hedelmällisiä keskusteluja. Sovimme muutamista ajankäytöllisistä asioista ja olemme pitäneet niistä kiinni. Tunne siitä, että olemme ”samalla puolella” arjen asioita järjestellessämme on vahvistunut.

Viikonlopun aikana sovimme myös, että luemme yhdessä kirjan ”Läsnä ja lähellä”, joka oli kurssin vetäjien kirjavalikoimassa. Jatkoimme kurssilla alkaneita keskusteluita tämän kirjan pohjalta ja se ikään kuin jatkoi kurssia vielä muutamalla viikolla. Joten ainakin vielä tuntuu, että tuo pari päivää kantaa aika pitkälle!”


”Uskon, että kummankin myötätunto ja ymmärrys toistamme kohtaan lisääntyi. Parisuhteessamme ei ollut mitään hankaluuksia ennen kurssiakaan, mutta oli todella antoisaa saada lisää eväitä yhteiseen arkeen.”


”Olimme 1. kertaa parisuhdekurssilla (olemme olleet yhdessä 26 vuotta). Lähdimme kurssille varovaisen toiveikkaina, mutta yllätyimme erittäin positiivisesti. Ohjaajat olivat ammattitaitoisia ja ryhmän kesken vallitsi hyvä luottamus. Tärkeää on varmaan, että kurssille lähtijöillä on todellinen halu yrittää tehdä jotain ongelmien eteen ja/tai pitää yllä ehkä ennestään jo hyvää tilannetta.

Kurssilla oli koko viikonloppu aikaa keskittyä vain meidän kahden asioihin. Kurssilta sai mukaan paljon – ehkä pieniltäkin tuntuvia – juttuja, joita noudattamalla ja yhdessä yrittämällä saattoi soveltaa arkeen.

Olemme kumpikin yrittäneet pitää mielessä kurssilla opittua ja huomioida toisemme tavallisena tylsänä arkena. Meistä tuntuu selvästi siltä, että ongelmat, joita meillä oli seksin suhteen, ovat menossa selvästi parempaan suuntaan. Kiire, väsymys ja tavallinen arki hankaloittavat selvästi suhteen hoitamista, jos asiaan ei kiinnitä huomiota ja joskus yritä laittaa meidän kahden välistä suhdetta muiden asioiden edelle. Keskinäinen tunnesiteemme on myös palannut vahvemmaksi.”


”Ihan mielettömän upea kurssi, josta jäi tosi paljon ideoita/ajatuksia/muistoja arkeen vietäväksi. Saimme sitä mitä lähdimme hakemaan eli syvempää kohtaamista ja pysähtymistä tärkeiden asioiden äärelle. Taas jaksaa yhdessä taivaltaa! Mukavaa oli upeat puitteet, ammattitaitoiset ja sympaattiset vetäjät sekä pieni porukka jonka yhteishenki ja jakaminen oli liikuttavaa sekä antoisaa. varmasti tulemme käyttämään saman firman palveluja uudestaan!”

Avainsanat: