Rikasta minua -parisuhdekurssi

Parisuhdekurssi

Kukapa ei tahtoisi rikastuttaa parisuhdettaan – tehdä olemassa oleva hyvä näkyväksi, tulla tietoiseksi suhteen mahdollisuuksia ja voimaantua vertaisryhmästä.

Kurssi on suunnattu parille, joiden suhde kaipaa uutta nostetta: suhde on periaatteessa ihan hyvä, mutta jotain tarttis tehdä – se jotain voisi olla juuri Rikasta minua -kurssille osallistuminen. Rikasta minua -kurssi on myös monen vuosihuolto suhteelle tai tapa panostaa yhteiseen onneen jo etuviisaasti ennenkuin suurempia ongelmia onkaan.

Koska kurssia ohjaa vertaispari, tämä kurssi ei sovellu sellaista kriisivaihetta elävälle parille, joka ei kykene olemaan riitelemättä ryhmässä. Pari ei myöskään itse hyödy kurssista silloin, kun kumppanin vierellä on tosi vaikea olla ja istua. Osallistuvilla pareilla tulee siis olla vähintään sen verran toimiva yhteys, että molemmilta löytyy tahtoa yhteiseen hyvään. Lue lisää tästä jos pohdit tilannettanne – Parisuhdekurssille vai pariterapiaan?

Otteita palautteista kurssille osallistuneilta:

Ilpo 46 ja Erja 43, yhdessä 28 vuotta, lapset 17 ja 14, ensimmäistä kertaa kurssilla: ”Opimme ilmaisemaan omia toiveita sekä odotuksia avoimemmin ja rohkeammin, myös vaikeista asioista on helpompi puhua. Oli antoisaa kuulla nais-mies näkökulmaa asioihin myös muilta kuin omalta puolisolta.”

Mira 33 ja Jussi 35, yhdessä reilu yhdeksän vuotta, ensimmäinen kurssi: ”Oli yllättävää kuulla, että vaikka jokaisella parilla oli erilainen elämäntilanne ja olimme eri-ikäisiä, parisuhdeongelmat olivat niitä samoja tuttuja asioita. Oli mukavaa kuulla muiden kertomuksia ja ottaa niistä vinkkejä omaan parisuhteeseen. Kurssi oli myös tietyllä tapaa herätys, että vaikka olemmekin puhuneet koko ajan ja paljon, onko sittenkään osattu puhua ”oikeista” asioista. Niin paljon tulee oletettua että toinen tietää ja ymmärtää.

J & A, Sateenkaariparit -Rikasta minua: ”Parisuhteemme oli jo valmiiksi vakaalla pohjalla, mutta oppiessamme toisistamme ja itsestämme uutta, tunnemme olevamme yhä tiiviimpi yksikkö. Olemme parisuhteen osapuolina tiedostavampia ja taidokkaampia. Tahdomme olla yhdessä, vaikka aina ei elämä ja meno ympärillämme ole helppoa.”

Lue kuinka Rikasta minua-kurssin vertaisohjaaja Minka kuvaa kurssia. 

Rikasta minua -kurssin tavoitteet

  • teillä on kurssin jälkeen läheisempi suhde
  • osaat tunnistaa ja ilmaista tarpeistasi paremmin
  • uskosi teihin kahteen ja teidän suhteeseenne lisääntyy
  • keskusteluyhteytenne paranee
  • kuulette toisten parien kokemuksia ja sitä kautta voimaannutte vertaistuesta

Työskentelymenetelminä ohjaajien alustusten lisäksi yksilötehtäviä, tehtäviä oman kumppanin kanssa, ryhmäkeskustelua sekä toiminnallisia menetelmiä.

Kurssin ohjaajat ovat suorittaneet Rikasta minua -kurssin ohjaajakoulutuksen. Kurssia ohjaa aina pariskunta.

Rikasta minua on yleensä viikonloppukurssi, joka alkaa perjantai-iltana ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Kurssiviikonlopun hinta määräytyy täysihoitokulujen mukaan, ellei kurssi ole jollain tavalla tuettu (tarjoamme esimerkiksi omia kurssiviikonloppuja erityislasten vanhemmille, jolloin mukana on sosiaali- ja terveysalan avustuskeskus STEAn avustusta). Joillakin kurssipaikoilla on mahdollisuus valita osallistuminen ilman majoitusta, lue hinnoittelusta ja majoituksesta lisää kurssikohtaisesta tapahtumailmoituksesta. Kurssia ohjaavalle vapaaehtoiselle vertaisohjaajaparille ei makseta palkkiota.

Ryhmäkoko vaihtelee kahdeksasta osallistujasta (4 paria) kuuteentoista osallistujaan (8 paria).

Parisuhdekeskus Kataja on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joten järjestämäämme toimintaan ei sisälly hengellistä sisältöä.

Jokaisen tapahtumakalenterissa mainitun kurssin kohdalla kerrotaan aina kurssin järjestäjä. Kurssin järjestäjä vastaa kurssista ja sen sisällöstä.

Lue tästä kirjanen Rikasta minua – matkalla parempaan parisuhteeseen


Katso tapahtumakalenteristamme lisätiedot tulevista kursseista.

Avainsanat:

Aiheeseen liittyvät artikkelit