Perheen parhaaksi -toiminnassa tapahtuu

Ajankohtaista

Kun perheessä on erityislapsi, arki voi olla äärimmilleen aikataulutettua tai muutoin erityisen kuormittavaa – eikä vanhempien parisuhteelle useinkaan löydy tarpeeksi energiaa tai aikaa. Tyytymättömyys suhteeseen hiipiikin helposti mieleen ja silloin parisuhde ei onnistukaan enää palvelemaan yhtenä voimavarojen lähteenä.

”Vihdoin joku oli huomannut, että erityislasten vanhempien parisuhteeseen täytyisi panostaa. Että ihan oikeasti on erilaista, kun on haasteita lasten kanssa.”

Parisuhdekeskus Katajan Perheen parhaaksi -toiminta pitkäaikaissairaiden, vammaisten ja muuta erityistä tukea tarvitsevien lasten vanhemmille tarjoaa mahdollisuuden osallistua parisuhteen hyvinvointia vahvistaviin tapahtumiin, saada vertaistukea ja oppia lisää parisuhteemoista. Tällaiselle toiminnalle on selkeä tarve ja toimintaan osallistuneet kokevat, että oma hyvinvointi lisääntyy parisuhdetoimintaan osallistumisen myötä.

Kuvassa koolla Perheen parhaaksi -toiminnan ohjausryhmä: yhteistyössä on mukana Reumaliitto, Diabetesliitto, Sydänlapset ja – aikuiset, ADHD- liitto, Crohn ja Colitis, Oulun seudun omaishoitajat ry, Jaatinen ry sekä Keliakialiitto. Syksyn ensimmäisessä kokoontumissa suunnattiin katseita jo tulevaan toimintavuoteen ja suunniteltiin uudenlaisia koulutuksia työntekijöille ja vapaaehtoisille. Esiin nousi myös vanhemmille suunnattujen tapahtumien esteettömyystarpeet.

Yhteistyössä on voimaa!

 

Mitä muuta tapahtumakalenterista löytyy?

Katajan valtakunnallisesta tapahtumakalenterista voit selata Perheen parhaaksi -tapahtumia suodattamalla näkymään erityiskohderyhmä: ”erityislasten vahemmat” – katso nyt tarjolla olevien tapahtumien listaus.

Vaikka suhteen hyvät asiat uhkaisivatkin hautautua arjen kiireiden ja huolten sekä väsymyksen alle, uusi lähentyminen ei vaadi välttämättä ihmeitä. Parisuhdetoimintaan osallistuneet kertovat usein palautteessaan, kuinka pienikin pysähtyminen yhdessä suhteen äärelle onnistui tuottamaan iloa ja jaksamista sekä usein myös oivalluksia siitä, miten voi itse vaikuttaa parisuhteen hyvinvointiin. Tutustu tapahtumakalenteriin, tule luennolle – tai entä jos nappaisit samantien kumppaniasi hihasta?

”Olen monesti itse miettinyt, että puoliso suostui lähtemään. Että kyllä sekin varmasti haluaa kaikkensa tehdä tämän parisuhteen eteen, vaikka välillä onkin ankeata ja harmaata, halu ja tahto on siellä.”

Perheen parhaaksi tarjoaa myös maksutonta puhelinneuvontaa

Maanantaisin voit jutella luottamuksellisesti parisuhdeasioista Perheen parhaaksi -tukipuhelimessa. Perhepsykoterapeutti Kaisa Humaljoki keskustelee kanssasi luottamuksellisesti.

Perheen parhaaksi -tukipuhelin 050 337 9053 maanantaisin klo 14- 16.

Kuormittaako arki parisuhdetta?
Kaipaatko keskusteluapua?

Avainsanat: