Parisuhdehuoltamo 2018

Parisuhdehuoltamo 17.11.2018 Ohjelma

 

9.45 Tervetuloa Parisuhdehuoltamoon

10.00 Erilaisena ja erillisinä yhdessä halki parisuhteen – ja yksilön elämänkaaren
Oma ainutlaatuisuutemme ohjaa odotuksiamme ja toiveitamme. Kyse voi olla luonteesta, temperamentista, henkilöhistoriasta, elämänkokemuksista ja monista muista asioista, jotka tekevät minusta ainutlaatuisen minän. Miten hyvin tunnen itseni ja arvostan omaa ainutlaatuisuuttani, ja kuinka tarkasti olen kirjoittanut minun käyttöohjeeni kumppanilleni, vaikuttaa suhteemme laatuun merkittävästi.

Neljänkymmenen avioliittovuoden kokemuksella, Helka ja Markku kertovat innostavasti omaa tarinaansa, ja antavat konkreettisia vinkkejä, kuinka sanoittaa erilaisuutta suhteessa ja mitä oman käyttäytymisen sopeuttaminen vastaamaan toisen toiveita käytännössä merkitsee. Vasta kun tiedostaa, voi valita viisaammin. Parisuhde ei ole 50/50 vaan 100/100. 100% vastuu on ydin näkökulma kun puhutaan erilaisuudesta. Kun tulen tietoiseksi, tulen vastuulliseksi. Se on tie myös turvalliseen erillisyyteen.

Helka ja Markku Silventoinen
Helka on pari- ja seksuaaliterapeutti sekä kulttuuritulkki ja Markku toimii muutoskonsulttina. Yhdessä he toimivat parisuhdeohjaajina.

11.00 Erilainen kosketuskulttuuri ja kosketetuksi tulemisen tarve
Ihminen tulee ihmiseksi kosketuksen kautta. On tärkeää olla tietoinen oman kehon rajoista ja itselle sopivasta kosketuksesta. Ihminen on aina valmis rakentumaan uudelleen hyvän kosketuksen kautta – kosketuksen tarve vaihtelee läpi elämän.

Marja Kihlström, seksuaaliterapeutti, luennoitsija, kouluttaja, Puhu muru –bloggari, tietokirjailija sekä Tiina Vilponen, kliininen seksologi (NACS), seksuaaliterapeutti, NLP Practitioner, TM

12.-13.30 Lounastauko sekä myynti- ja esittelypöytiin tutustuminen

Pop up -terapeutit ovat klo 12-16 palveluksessasi. Nykäise hihasta ja kysy terapiasta.

13.30 Työpajat

Työpajat tarjoavat pienen hengähdystauon seminaarin luento-osuuksien välissä. Työpajassa on ohjaajien alustuksen lisäksi toimintaa, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Voit valita vapaasti sinua eniten kiinnostavan teeman,.

 1. Vanhemmuus parisuhteen voimavarana
  Työpajassa tarkastellaan parisuhdetta vanhempien välisen vanhemmuussuhteen näkökulmasta sekä pohditaan yhdessä, millä tavoin vanhemmuus voisi toimia myös parisuhteen voimavarana.Kasper – Kasvatus- ja perheneuvonta ry:nasiantuntija Minna Jaakkola, ja Ensi- ja turvakotien liitto Ero lapsiperheessä työn asiantuntija Päivi Hietanen
 2. Kaksi tapaa olla suhteessa kohtaavat – miten luoda niistä yhteinen riittävän hyvä tulevaisuus?
  Miten tiedostan, kuinka aiemmat kokemukseni vaikuttavat tapaani olla suhteessa? Kuinka yhdistää kahden ihmisen kokemukset ja työstää ne yhteiseksi voimavaraksi? Lapsiperhetyön asiantuntija Merja Koponen  Barnavårdsföreningen.
 3. Erillisyys – rakastavan parisuhteen kulmakivi
  Alustus teemaan ja toiminnallisia harjoituksia.Riitta Ala-Luhtala, kliininen seksologi (NACS),psykoterapeutti ja Pekka Mustonen,seksuaali- ja pariterapeutti, työnohjaaja
 4. PariAsiaa® – Työkaluja parisuhteen ristiriitoihin asiakastyössä.
  Ammattilaisille suunnattu työpaja, jossa tutustutaan yhden PariAsiaa® teeman -työkaluja parisuhteen ristiriitoihin käyttöön.Kaisa Humaljoki, paripsykoterapeutti, asiantuntija, Parisuhdekeskus Kataja

14.30 Päiväkahvit tarjoaa Viking Line

15.00 Erilainen – minulle erityinen
Kuinka nähdä toisen erilaisuus osana häntä, ei korjattavana virheenä, eikä poisopittavana pahana tapana?

Marianna Stolbowparisuhdekouluttaja, FM, Suomalainen eroseminaari kehittäjä, tietokirjailija

16.00 Päätössanat

Avainsanat: