Onnen poimintoja

♥ yksin, sitten toisen kanssa
♥ vahvistaa oman elämän tähtihetkien merkitystä
♥ 20+20 min

Treenaa

On mukavaa, kun kuulee toisesta jotain uutta. Suhteessa puhaltaa silloin raikas tuulahdus. Itsellekin on hyvä pysähtyä aika ajoin miettimään elämänsä tapahtumia eri näkökulmista.

Varsinkin elämän onnelliset hetket ansaitsevat tulla palautetuksi mieleen useitakin kertoja.Ajatusten suuntaaminen hyvään synnyttää hyviä tunteita, jotka usein vielä voimistuvat, kun niistä kertoo toiselle.

Koetut onnenhetket voivat tunnetasolla olla hyvinkin erilaisia. Jossain tähtihetkessä on voinut olla vapautta, rauhaa tai syvää luottavaisuutta, kun taas toinen tilanne on voinut olla enemmänkin voiman tunnetta, rohkeutta tai valtavaa energisyyttä.

Joskus onnellisuus on yhteenkuuluvuutta, vaikuttumista, jalat alta vievää ihastusta tai syvää kauneuden kokemusta esimerkiksi luonnossa.

Tämä harjoitus vie sinut omien onnellisten hetkien aikamatkalle ja tukee sinua kertomaan puolisollesi uusia asioita itsestäsi. 

Tehtävänäsi on palauttaa mieleesi jokaiselta viiden vuoden jaksolta elämästäsi jokin sellainen hyvä tapahtuma, josta et ole aikaisemmin kertonut puolisollesi.

Vaihe 1
Ota paperia ja kynää. Valitse mieluinen paikka, jossa voit sulkea silmäsi ja olla rentona.

Kun teet valintoja, mitä muistoja poimit – anna itsellesi lupa pysähtyä tapahtumallisesti pientenkin asioiden äärelle, jos niillä on ollut iso merkitys sinulle.

Ensimmäinen muisto liittyy siis ikävuosiin 0-5 vuotta.

Havainnoi, jokaisen valitsemasi muiston suhteen: mitä siinä tapahtui, mistä asioista onnellisuus syntyi, miten kuvailisit tapahtuman synnyttämiä tunteitasi puolisollesi.

Kirjoita muistot aikajärjestyksessä avainsanoin paperille. Kirjoita myös se, miltä sinusta tuntui kussakin muistossa.

Vaihe 2
Kerro kumppanillesi muistot yksi kerrallaan.

Jos olette tehneet molemmat harjoituksen, voitte miettiä kerrotteko vuorotellen yhden muiston kerrallaan. Toinen tapa on kertoa kaikki omat muistot kerralla, jolloin toinen kuuntelee rauhassa.

Tämän jälkeen sama tehdään toisin päin.

Vaihe 3

Keskustelkaa vapaasti harjoituksen synnyttämistä tunteista ja ajatuksista.

Avainsanat: