Miksi kannattaa osallistua parisuhdekurssille?

Parisuhdekurssi

Suurin osa parisuhdekursseista on tarkoitettu vahvistamaan parisuhdetta, eivätkä ne sovellu akuutissa kriisissä olevalle parille. Kurssit ovat hyvä tapa vahvistaa ja syventää suhdetta sekä lisätä itsetuntemusta. Niille voi osallistua hyvinkin erilaisissa elämäntilanteissa ja suhteen vaiheissa: kurssille voi siis osallistua myös silloin, kun yhteiselo on riitaisaa.

On viisasta osallistua parisuhdekurssille ennen kuin tilanne vaikeutuu liikaa. Ne on tarkoitettu kenelle tahansa ja ovat hyväksi ihan jokaiselle parisuhteelle.

Keskimäärin palaute parisuhdekursseiltamme on vuosi toisensa jälkeen erittäin hyvää: niin ohjelmasta kuin järjestelyistä.

Olemme koonneet vastauksia Osallistuisitko sinä parisuhdekurssille? -kyselystä. Moni vastasi kyllä, mutta tässä koosteena muutama en osallistuisi –vastaus sekä asiantuntijamme kommentteja. Kuulostaako jokin näistä syistä tutulta?

En varmaan, eihän siinä ole mitään järkeä osallistua, kun osataan itsekin ratkaista ongelmamme. Sitten, jos tulisi sellainen tilanne, että kokisin, ettemme selviä tai osaa, voisin harkita.

  • Suurin osa kursseista on suunnattu tilanteisiin, jossa ongelmia osataan usein ratkaista omin voimin, mutta alkuaikojen rakkaus on laimentunut – tai pari tahtoo lähteä vahvistamaan suhdetta pahojen päivien varalle.

En oikein usko, että me osallistuisimme, kun parisuhdekurssi kuulostaa sellaiselta, että siellä pitää päästää ihmisiä omalle yksityiselle alueelle. Ei meidän asiat kuulu muille.

  • Uskomme vahvasti, että suurin osa parisuhteen kysymyksistä ja kehityskohdista on meille ihmisille yhteistä – vaikka jokainen suhde onkin ainutlaatuinen, parisuhdeasioissa olemme monella tapaa samankaltaisia. Uskomme myös siihen, että vaikeudet yksinäistävät ihmistä helposti: alamme ajatella, ettei kukaan muu ole voinut toimia näin typerästi, vaikka todellisuus on ihan muuta!

Kuulostaa melko utopistiselta, enpä usko että lähtisin. En pidä ajatuksesta, että joku suhdeasiantuntija tulee neuvomaan ja me sitten kumppanin kanssa harjoitellaan ohjekirjan mukaan.

  • Ajattelemme, että te kaksi olette suhteenne ainoat asiantuntijat. Suurin osa parisuhdekursseistamme on tehtävään koulutettujen vertaisohjaajien ohjaamia – heidän asiantuntemuksensa kohdistuu kurssin toimintamalliin ja keskustelun virittämiseen eli lähinnä siihen, mitä kurssilla tehdään seuraavaksi ja kaikki jotka haluavat, pääsevät osalliseksi myös vertaiskokemusten jakamiseen.

Sellaista itsestäänselvää löpinää se varmaan on: miten suhdetta rakennetaan ja mikä siinä on tärkeää. Jos siellä olisi tarjolla jotain tosi konkreettista suhteellemme, kuten oikeiden ihmisten kokemuksia ja työkaluja eri tilanteista selviytymiseen, voisin harkita.

  • Parisuhdekursseille osallistuneet kertovat lähes poikkeuksetta palautteissaan, kuinka paljon he itse asiassa hyötyivät vertaisryhmässä asioiden jakamisesta ja mahdollisuudesta peilata esille tulleita kokemuksia omaan suhteeseen. Kurssin aikana te kaksi määrittelette itse sen, kuinka syvälle kokemuksissanne menette ja myös sen, minkä verran ryhmälle jaatte. Parisuhdekurssien pelisääntöihin kuuluu aina vapaaehtoisuus sekä luottamuksellisuus omien kokemusten jakamisen suhteen. Joku voi kokea työkaluna uuden näkökulman löytämisen, toinen kaipaa vaikkapa useamman viikon yhteistä treeniohjelmaa.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin vaikkapa chatin kautta tai löydät muut yhteystietomme täältä. Ja juuri nyt tarjolla olevia kursseja löydät TÄÄLTÄ 

Avainsanat: