Kataja ja Kaalimato.com yhteistyössä – Parisuhdehuoltamo 2017

Ajankohtaista

Meillä on ilo ja kunnia esitellä Parisuhdehuoltamon yhteistyökumppani 2017 – Kaalimato.com!

”Seksuaalisuus on upea elämänlahja. Kaipaamme ihon ja kehon kosketusta, usein myös romantiikkaa ja erotiikkaa. On tärkeää tunnistaa itsessään ja tietää kumppanistaan, mitkä asiat virittävät meitä seksuaaliseen läheisyyteen. Joskus ehkä kaipaamme jännittäviä uusia kokeiluja ja toisinaan tuttua ja turvallista arkiläheisyyttä.

Tervetuloa työhön onnellisempien parisuhteiden puolesta, yhdessä saamme olla huoltamassa parisuhteita ja pitämässä ihmiset onnellisina sekä tyytyväisinä – ja jopa terveempinä!” toivottaa Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä.

Katajan parisuhdekursseilla seksuaalisuuden teemat ovat aina esillä – joskus seksuaalisuus on suhteen vahva voimavara, joskus taas ristiriitojen tai pettymysten kenttä. Seksuaalisuudesta, omista toiveista ja tunteista onkin siksi tärkeää puhua. Siksi myös Kaalimato Klubi voi tuoda suhteeseen uusia ajatuksia ja innostavia virikkeitä.

”Seksuaalinen mielihyvä ja nautinto ovat tärkeitä asioita ihmisen hyvinvoinnille ja terveydelle. Seksuaalisuuden ilmaiseminen vaikuttaa myönteisesti ihmisen kykyyn rakastaa, luoda ihmissuhteita ja välittää tunteita. Seksuaalisuus on myös olennainen osa parisuhdetta. Seksuaalisuuden kautta parisuhteen osapuolet saavat ja jakavat mielihyvää. Seksuaalisuus parisuhteessa vahvistaa intiimiyttä, helpottaa jännitystä ja stressiä, antaa voimaa parisuhdesiteelle.” summaa hyvinvointivaikutuksia Kaalimadon toimitusjohtaja Mikko Rosén.

Kaalimadon näkökulmasta hyvään seksuaalisuuteen kuuluu, että se on arvokas ja voimaannuttava alue parisuhteessa. Hyvän seksuaalisuuden tulisi olla ikään kuin riittävän hyvää molemmille osapuolille. Sen tulisi kestää sopivasti pettymyksiä ja ristiriitoja ja antaa kumppaneille, mitä he tarvitsevat ja haluavat. Kun seksuaalisuudessa on häiriöitä tai se puuttuu kokonaan, se kuluttaa suhteen intiimiyttä ja elinvoimaa. Riittävän hyvä seksi ei voi toteutua, jos osapuolilla on liian paljon fyysisiä tai psyykkisiä ongelmia.

”Flunssakauden lähestyessä kannattaa pitää mielessä, että seksi ja orgasmi parantavat tutkitusti vastustuskykyä! Seksuaalista kiihottumista ja orgasmia on kutsuttu flunssarokotteen veroisiksi taudin ehkäisijöiksi, koska ne vaikuttavat ihmisen elimistön immuunijärjestelmässä useiden eri mekanismien kautta.” vinkkaa Mikko Rosén.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että orgasmi vapauttaa kehossa pienen määrän kortisoli nimistä hormonia, joka auttaa kehoa puolustautumaan taudin aiheuttajia vastaan. Myös ihmisen immuunijärjestelmän yhden tärkeimmistä vasta-aineista, immunoglobuliini A:n, tuotanto lisääntyy kun seksiä harrastetaan 1-2 kertaa viikossa. Tämän lisäksi veret seisauttava orgasmi kaksinkertaistaa myös elimistön fagosyyttien eli syöjäsolujen määrän. Syöjäsolut hotkivat nimensä mukaisesti flunssaviruksia. Orgasmin on todettu lisäävän myös elimistön T-solujen määrää. T-solut auttavat tuhoamaan solujen sisällä eläviä taudinaiheuttajia ja ne säätelevät myös puolustuskeinoja, joilla elimistö taistelee taudinaiheuttajaa vastaan. Rentoutunut ja stressitön keho sekä mieli jaksavat taistella paremmin flunssaviruksia vastaan – ja kannattaakin muistaa, että jo seksuaalinen kiihottuminen saa hyväätekevät oksitosiinin ja endorfiinin liikkeelle!

Kysy mitä vaan seksistä ja erotiikkakaupan välineistä

Kaalimadon oma seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen on tavattavissa Parisuhdepäivien ammattilaispäivässä pe 17.11.2017 sekä lauantaina 18.11.2017 Parisuhdehuoltamo -tapahtumassa: Sinulla on mahdollisuus jututtaa Annukkaa ja tutustua erilaisiin erotiikkakaupan välineisiin paikan päällä.

Kuvassa alkavasta yhteistyöstä iloitsevat Kaalimadon toimitusjohtaja Mikko Rosén ja Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Liisa Välilä.

Avainsanat: