Kaisa Humaljoki asiantuntijana adhd ja parisuhde -teemalla

Ajankohtaista

Tällä viikolla on vietetty valtakunnallista Adhd-viikkoa, toteuttajana ADHD-liitto, jonka kanssa Parisuhdekeskus Katajakin tekee tiiviisti yhteistyötä. Viikon tarkoituksena on tuoda esille, miten adhd vaikuttaa arkeen ja elämään. Miten adhd näkyy ihmisen elämässä – parisuhteessa ja vanhemmuudessa?

Osana viikon teemaa on julkaistu Adhd-käsikirja, jossa mukana pari- ja perhepsykoterapeutti Kaisa Humaljoki Parisuhdekeskus Katajasta kirjoituksellaan ”Adhd ja parisuhde”. Kaisa tuo ammatillista näkökulmaa kirjoituksessaan siihen, miten adhd haastaa ja rikastuttaa parisuhdetta ja  millä tavoin se heijastuu suhteen eri osa-alueihin. Kaisa tarjoaa myös neuvoja ja vinkkejä parisuhteen hyvinvointiin.

Kaisa on kirjoittanut myös ammattilaisille suunnatun kirjoituksen ”Adhd-oireinen puoliso vastaanotollasi, oletko valmis?”, jossa hän tarjoaa ajatuksia adhd-oireisten asiakkaiden ja heidän parisuhteen kohtaamiseen asiakastyössä.

”Kohtaaminen tulisi sisältää ekstramäärän avarakatseista ja empaattista suhtautumista, kärsivällisyyttä ja joskus myös hyvin normatiivista ohjeistusta ja psykoedukaatiota. Sekä perehtymistä siihen, miten adhd vaikuttaa parisuhteeseen eli ammattitaitoa kohdata tämä varsin yleinen neuropsykiatrinen oirekuva osana toista tai molempia puolisoita.”

Parisuhdekeskus Katajan ”Kun puoliso sairastaa” -toiminnassa tarjotaan tukea työikäisten parisuhteeseen, jossa toinen tai molemmat puolisoista sairastavat.

Sairastuminen vaikuttaa parisuhteissa monin eri tavoin: prosessi voi esimerkiksi lähentää – tai johtaa eroon. On erityisen tärkeää saada tukea siihen, kuinka sairaudesta selvittäisiin yhdessä eteenpäin.

Tutustu toimintaan

Avainsanat: