Parisuhdeteemainen tuettu loma syksyllä 2019 – hae mukaan nyt

Ajankohtaista

Parisuhdekeskus Kataja järjestää tuettuja lomia yhteistyössä MTLH ry:n kanssa. Lomaviikko on tavallista edullisempi tapa lomailla, koska lomia tuetaan Veikkauksen tuotoilla.

Voimaa vertaisuudesta -lomia järjestetään pitkäaikaissairaiden lasten vanhempien parisuhteen tueksi, sekä pareille, joista toinen tai molemmat sairastavat. Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeen vapaamuotoisesti hakemuksessa.

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille

Ajankohta: 13.10. -18.10.2019

Paikka: Nuorisokeskus Piispala

Hinta: 20,00 €/vrk (aikuinen), lapsilta ei maksua

Mukaan mahtuu 10 perhettä.

Voimaa vertaisuudesta -loma aikuisille

Ajankohta:  6.10. -11.10.2019

Paikka:Rokuan Kuntoutus Oy/ Rokua Health & Spa

Hinta: 20,00 €/vrk/hlö

Mukaan mahtuu 15 paria.

Miksi lomalle kannattaa lähteä?

Parisuhdekeskus Kataja järjestää lomalla ohjelmaa, jolla virkistetään ja vahvistetaan parisuhdetta. Erityislapsiperheiden vanhemmille on järjestetty lasten hoito siksi aikaa, että vanhemmat voivat tulla yhdessä luennolla.

Loman tarkoituksena on antaa aikaa ja välineitä parisuhteen hyväksi. Yhteisten luentojen, keskustelujen ja harjoitusten kautta voi päästä lähemmän omaa kumppania ja ymmärtää paremmin sairauden vaikutus parisuhteeseen.

Lomalla järjestetään parisuhdeteemaisia luentoja ja parikeskusteluja. Luentojen sisällöt ovat tyypillisesti parin vuorovaikutustaitojen, oman hyvinvoinnin ja tunnetaitojen vahvistamiseen tähtääviä. Kaiken ajatuksena on nähdä parisuhde voimavarana, kun perheessä on sairautta, ja vahvistaa parien ja perheiden valmiuksia kohdata vaikeita tunteita ja tilanteita yhdessä.

Yhteisistä osioista kannattaa ottaa itselle kaikki ilo irti, mutta kaikki ohjatut ohjelmat ovat luonnollisesti vapaaehtoisia.

Mitä muuta lomalla tehdään?

Ensi vuoden lomat ovat Kannonkoskella ja Rokualla. Lomapaikkojen kylpyläosasto, ohjatut tunnit ja palvelut ovat parien ja perheiden käytössä. Lomapaikkojen luonto on usein lumoavan kaunis, ja siellä kävelyretketkin ovat mukavaa yhteistä tekemistä.

Kokemuksia lomasta

”Meille loma sattui hyvään ajankohtaan. Saatiin kahdenkeskeistä aikaa, joka oli tarpeen.”

”Vertaistuki on lomilla tietenkin yksi lisäbonus, voit tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia pareja, diagnoosirajoista vapaana. Moni lomailija on kokenut sen todella tärkeänä.”

Mitä loma antoi sinulle?

”Keskustelu ja tunteiden sanottamista ja rohkeutta kertoa paremmin omia tunteita. Jakamista kun huomaa että muillakin on murheita. Avoimuutta. Aina tarttuu mukaan jotain, kun saa lähdettyä ja asioita puidaan monelta kantilta.”

”Syvempää kunnioitusta puoliso kohtaan.”

 

Täytä osallistumista varten Mtlh:n hakemuslomake 

Lue lisää Mtlh:n sivuilta 

Avainsanat: