Nyt on hakuaika Voimaa vertaisuudesta – lomaviikoille Pohjois-Pohjanmaalle ja Keski-Suomeen

Ajankohtaista

Parisuhdekeskus Kataja ry järjestää yhteistyössä MTLH ry:n kanssa taloudellisesti tuettuja täysihoitolomia.

Tuetut lomat on tarkoitettu perheille, joissa lapsi tai kumppani sairastaa.

Lomatukea myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Hakija itse perustelee lomatuen tarpeensa omassa hakemuksessaan.

Syksyllä on tarjolla kaksi lomaviikkoa, joissa on parisuhdetta vahvistavaa ohjelmaa. Lomaviikko koostuu kurssipaikan järjestämästä vapaa-ajanohjelmasta, neljästä parisuhdeluennosta ja perheiden omatoimisesta aktiivisuudesta.

Voimaa vertaisuudesta -loma lapsiperheille

Ajankohta: 13.10. -18.10.2019

Paikka: Nuorisokeskus Piispala

Hinta: 20,00 €/vrk (aikuinen), lapsilta ei maksua

Mukaan mahtuu 10 perhettä.

Hakuaika: 13.7. mennessä

Voimaa vertaisuudesta -loma aikuisille

Ajankohta:  6.10. -11.10.2019

Paikka:Rokuan Kuntoutus Oy/ Rokua Health & Spa

Hinta: 20,00 €/vrk/hlö

Mukaan mahtuu 15 paria.

Hakuaika: 6.7. mennessä

Miksi lomalle kannattaa lähteä?

Parisuhdekeskus Kataja järjestää muun lomaohjelman ohessa neljä voimavarakeskeistä parisuhdeluentoa, jotka herättelevät huomaamaan parisuhteen ja kumppanin merkitystä. Piispalan lomaviikolla lapsille on järjestetty lastenhoito parisuhdeluentojen ajaksi. Luentojen aiheet käsittelevät vuorovaikutus- ja tunnetaitoja.

Loman tarkoituksena on antaa kotiarjen keskelle pieni hengähdyshetki täysihoidossa, samalla voimaa vertaisuudesta toisten perheiden ja parien kanssa sekä välineitä parisuhteen tueksi. Yhteisten luentojen, keskustelujen ja harjoitusten kautta voi päästä lähemmäksi omaa kumppania ja ymmärtää paremmin puolison ja parisuhteen merkitystä.

Mitä lomalla tehdään?

Lomaviikon vertaisryhmälle on suunniteltu oma aktiivinen viikko-ohjelma täysihoitoineen. Osana viikko-ohjelmaa Katajan työntekijät järjestävät neljä parisuhdeteemaista luentoa ja niiden pohjalta pari- ja ryhmäkeskusteluja. Lomapaikkojen muutkin ohjatut palvelut ja aktiviteetit ovat parien ja perheiden käytössä koko viikon ajan. Tarkempi ohjelma varmistuu syksyllä.

Lapsiperheiden lomaviikolla Piispalassa on mukana Parisuhdekeskus Katajan asiantuntija Liisa Välilä ja parikurssilla Rokualla asiantuntija Kaisa Humaljoki.

Kokemuksia lomasta

”Meille loma sattui hyvään ajankohtaan. Saatiin kahdenkeskeistä aikaa, joka oli tarpeen.”

”Vertaistuki on lomilla tietenkin yksi lisäbonus, voit tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia pareja, diagnoosirajoista vapaana. Moni lomailija on kokenut sen todella tärkeänä.”

Mitä loma antoi sinulle?

”Keskustelu ja tunteiden sanottamista ja rohkeutta kertoa paremmin omia tunteita. Jakamista kun huomaa että muillakin on murheita. Avoimuutta. Aina tarttuu mukaan jotain, kun saa lähdettyä ja asioita puidaan monelta kantilta.”

”Syvempää kunnioitusta puolisoa kohtaan.”

 

Täytä osallistumista varten Mtlh:n hakemuslomake 

Lue lisää Mtlh:n sivuilta 

Avainsanat: