Elämän koulussa opittua

♥ yksin, sitten toisen kanssa
♥ vahvistaa oman elämän tähtihetkien merkitystä
♥ 20+20 min

Treenaa

Elämä opettaa. Erilaiset tilanteet, ponnistelut, epäonnistumiset tai vain tavallista kirkkaammat hetket ovat tarjonneet elämän tärkeitä oivalluksia. Joskus kirja, elokuva tai ystävän sanat ovat antaneet tällaisia elämän eväitä. Jotkut tärkeät asiat opitaan kantapään kautta virheitä tekemällä.

Parhaimmillaan elämän oppitunnit juurtuvat sisäistetyiksi arvoiksi, periaatteiksi tai käyttäytymisen majakoiksi. Tunnistatko omia oivallusten hetkiäsi? Entä mitä tiedät kumppanisi elämänkoulussa opituista asioista?

Tämä harjoitus tarjoaa sinulle pysähtymisen mahdollisuuden omien elämän oppituntien äärelle ja tukee sinua kertomaan puolisollesi niistä.

Vaihe 1
Ota paperia ja kynää. Valitse mieluinen paikka, jossa voit sulkea silmäsi ja olla rentona.

Palauta mieleesi ensimmäinen tärkeä oivalluksen hetki ensimmäisten 15 vuoden ajalta ja sen jälkeen jokaiselta viiden vuoden jaksolta vähintään yksi elämän sinulle opettama tärkeä asia. Kun teet valintoja, mitä elämänkohtia poimit – anna itsellesi lupa pysähtyä tapahtumallisesti pientenkin asioiden äärelle, jos niillä on ollut iso merkitys sinulle. Kirjoita oppimasi aikajärjestyksessä avainsanoin paperille.

Vaihe 2
Kerro kumppanillesi kirjoittamistasi asioista yksi asia kerrallaan. Jos olette tehneet molemmat harjoituksen, voitte miettiä kerrotteko vuorotellen yhden asian kerrallaan. Toinen tapa on kertoa kaikki omat oivallukset kerralla, jolloin toinen kuuntelee rauhassa. Tämän jälkeen sama tehdään toisin päin.

Vaihe 3
Keskustelkaa vapaasti harjoituksen synnyttämistä tunteista ja siitä, miten nuo asiat näkyvät elämässänne.

Avainsanat: