Parisuhdekeskus Kataja on myöntänyt Parisuhdeteko 2016 -tunnustuksen Pikku Kakkoselle

Ajankohtaista

Parisuhdekeskus Kataja on myöntänyt Parisuhdeteko 2016 -tunnustuksen Pikku Kakkoselle

Liisa Välilä, Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja julisti vuoden Parisuhdeteko -tunnustuksen saajan tänään alkaneilla valtakunnallisilla Parisuhdepäivillä Helsingissä Kuntatalolla:

”Palkinto myönnetään tänä vuonna työryhmälle, jonka työ on jo pitkään lähes 40 vuoden ajan tukenut lapsiperheiden elämää. Tämä innovatiivinen, pitkäikäinen ja sukupolvelta toiselle siirtyvä toiminta on tuttua lähes kaikille. Tämän toiminnan kautta on helpotettu lapsiperheiden arjen kiireitä ja annettu ruuhkavuosien keskellä eläville vanhemmille hetken hengähdystauko, ehkä myös parisuhdeaikaa.

Mikä on tämä meille kaikille tuttu parisuhdetta vahvistava toiminto, jota moni kutsuu ruuhkavuosien laatuajaksi? Ajaksi jolloin täytetään ehkä rauhassa pyykkikone, juodaan kahvi, jutellaan puolison kanssa tai jotkut ehtivät rakastelemaankin. Mikä tämä on?

Tietysti Pikku Kakkonen! Pikku Kakkosella on ja on ollut merkittävä asema pikkulapsiperheiden elämässä vuosikymmenestä, lähes sukupolvesta toiseen. Ainutlaatuinen ja säännöllinen hetki koko perheelle.”

Palkinnon saapui noutamaan Pikku Kakkosen tuotantotiimin puolesta Parisuhdepäiville 20.11.2016 Ylen lasten- ja nuorten ohjelmien vastaava tuottaja Jarmo Oksa. Parisuhdepäivien yleisö taputti seisten loistavalle valinnalla ja moni halusi muistella miten Pikku Kakkonen on laadukkaan sisältönsä myötä ollut aina luotettava ohjelmanumero arjen keskellä.

Parisuhdeteko -tunnustuksen taustaa

Parisuhdekeskus Katajan hallitus valitsee ja palkitsee vuosittain valtakunnallisilla Parisuhdepäivillä henkilön, henkilöt tai yhteisön, joka on vaikuttanut parisuhdeteollaan parisuhteiden hyvinvointiin – toimintakulttuuriin tai parisuhteen hyvinvointia vahvistavaan yhteiskunnalliseen keskusteluun tai henkilökohtaisella toiminnallaan vahvistanut parisuhteiden hyvinvointia.

Aiemmin Parisuhdeteko- tunnustuspalkinto on myönnetty:

  • 2010 Satu Taiveaholle Ja Antti Kaikkoselle, rohkeudesta puhua parisuhteesta ja lapsettomuuden kysymyksistä
  • 2011 Säveltäjä, sanoittaja, artisti Juha Tapiolle koskettavasta musiikista
  • 2012 Maija ja Hannu Nymanille sitoutuneesta työstä parisuhdetoiminnan kehittämiseksi sekä Juba Tuomolalle Viivi ja Wagner- sarjakuvien parisuhdetta herättelevistä teemoista
  • 2013 Lempäälän kunnan ja seurakunnan parisuhdetyölle erinomaisesta kehittävästä yhteistyömallista
  • 2014 Kouluttaja Arja Seppänen, parisuhdetoiminnan ja menetelmien lahjakkaalle kehittäjälle ja kouluttajalle sekä
  • 2015 Parisuhdetoiminnan uranuurtaja Liisa Tuovinen, joka 1970-luvulta lähtien on tuonut maahamme vahvistavan parisuhdetoiminnan menetelmä

Katso video julkistuksesta Parisuhdekeskus Katajan Facebook-sivulta:
https://www.facebook.com/parisuhdekeskus/videos/10154287212853020/

Avainsanat: