Vahvista sitä mikä toimii!

♥ yhdessä
♥ lisää läheisyyttä
♥ 15 min

Treenaa

Palauta mieleesi yhteisen elämän arjesta tuokio, jolloin oli hyvä olla puolison kanssa. Pohdi mikä tuossa hetkessä lämmitti, liikutti, tuotti iloa tai tyytyväisyyttä.

Parisuhteen kasvun mahdollisuudet pohjautuvat usein juuri näihin pieniin onnen tai tyytyväisyyden hetkiin. Huomatessani sen, mikä on hyvin, lähden kulkemaan uudelleenkin tätä hyvää kohti. Usein arjessa käy kuitenkin niin, että olen paremmin tietoinen siitä mikä on huonosti tai mikä ärsyttää, kuin siitä mihin olen tyytyväinen ja mikä tekee minut levolliseksi. Kielteiset kokemukset ovat pinnalla ja myönteiset ovat niiden alla ikään kuin piilossa.

Myönteisistä asioista harvoin myöskään kerrotaan läheisille. Entäpä jos tänään tekisin toisin ja kertoisin puolisolleni siitä, mitä sellaista hän tekee tai on, joka ilahduttaa, rohkaisee ja josta pidän.

Kun sekä tiedostamme että ilmaisemme sen, mikä on hyvin, saamme lisää voimia, toivoa ja tietoisuutta toisistamme. Voimme vahvistaa sitä, mikä toimii ja on jo riittävän hyvin.

Kokeilkaa pysähtyä hetkeksi hyvän äärelle ja kertokaa samalla mitä hyvää ehkä toivoisitte lisää täydentämällä nämä lauseet vuorotellen:

Muistelen sitä hyvää hetkeä, jolloin…

Minulle merkittävää oli…

Toivoisin, että…

Avainsanat: