Katso Perheaikaa.fi -videoluentoja eri teemoilla

Lue

Väestöliiton Perheaikaa-palvelusta löydät erilaisia videoluentoja parisuhdeasioista eri teemoilla, esimerkiksi:

Kestävä parisuhde ja sitoutuminen

Mitä sitoutuminen tarkoittaa ja miten parisuhteen saa kestämään? Sanotaan, että parisuhdetta pitää ylläpitää ja päivittää, mitä se tarkoittaa? Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen kertoo luennolla tutkimuksen ja kliinisen kokemuksen kautta mikä tekee parisuhteista kestäviä ja onnellisia.

kesto 44:38 – 10.4.2014 – avainsanat: parisuhdeonni, onnellisuus, rakkaus

Monikkovanhempien parisuhde – anteeksi mikä?

Vauvan syntymä muuttaa parisuhdetta aina, mutta monikkovanhemmilla sen vaikutus voi olla tupla- tai triplasuuri! Kuinka pitää suhdetta puolisoon yllä kun syli tuntuu olevan tukalan täynnä? Miten selvitä kasvatusristiriidoista sekoittamatta lapsia soppaan? Mistä löytyy suhteen onni, ilo ja keskinäinen jakaminen perhesuhteiden verkossa? Luennoitsija on lastenpsykiatri, pari- ja perheterapeutti Janna Rantala. Luento on toteutettu yhteistyössä Suomen monikkoperheet ry:n kanssa.

kesto 49:47 – 21.4.2016 – avainsanat: parisuhde, rakkaus, vanhemmuus, kaksoset, kolmoset, monikot, arki, voimavara, onni, vauva

Kahden vakaumuksen parisuhde ja vanhemmuus

Nettiluennolla käsitellään kahden vakaumuksen liiton kompastuskiviä ja ilon aiheita sekä pohditaan teemoja, jotka on hyvä huomioida, kun toinen puolisoista on muslimi. Kahta eri vakaumusta edustavien henkilöiden aloittaessa parisuhteen ja perustaessa perheen, muutamia tärkeitä asioita täytyy ottaa huomioon jo suhteen alussa. Eri vakaumusten liitoissa ja perheissä on erityisen tärkeää keskustella arvoista ja uskonnollisista käytännöistä avoimesti. Myös lasten uskonnolliseen kasvatukseen liittyvistä seikoista kannattaa keskustella jo suhteen alkuvaiheessa vaikka perheen perustaminen ei olisikaan ajankohtaista. Luennon on järjestänyt Familia ry:n Duo kahden kulttuurin perheille yhteistyössä Väestöliiton kanssa.

kesto 36:20 – 12.5.2016 – avainsanat: parisuhde, kahden vakaumuksen parisuhde, vanhemmuus, kasvatus, uskonto, kulttuuri

Vanhempien parisuhde erityislasten perheessä

Lapsen pitkäaikaissairaus tai vamma tuo perheen arkeen haasteita, jotka vaikuttavat myös vanhempien parisuhteeseen. Kuinka löydämme toisemme uudelleen? Toimiessaan parisuhde antaa vanhemmille iloa ja energiaa, joiden avulla myös lapsen hoitaminen helpottuu. Nettiluento on toteutettu yhteistyössä Suomen Reumaliiton kanssa. Luennoitsijana parisuhdekouluttaja ja perheterapeutti Liisa Välilä, Parisuhdekeskus Kataja.

kesto 37:43 – 1.10.2015 – avainsanat: parisuhde, perhe, vanhemmuus, erityislapsi, jaksaminen, arki

Mustasukkaisuus parisuhteessa – mikä on normaalia?

Jotta voisit olla mustasukkainen, sinulla täytyy olla parisuhde, jonka menettämistä pelkäät, ja kilpailija, jolle pelkäät menettäväsi kumppanisi. Mustasukkaisuutta kuvaavat parhaiten tunteet loukkaantuminen, viha ja pelko. Loukkaannumme, kun epäilemme kumppanin olevan toisesta kiinnostunut. Olemme vihaisia, että joudumme olemaan kumppanin uskollisuudesta huolissamme, ja pelkäämme menettävämme kumppanin kilpailijalle. Loukkaantumisen tunne kumpuaa myös tunteesta, että kumppani ei kunnioita omaa sitoutumistaan parisuhteeseen. Luennoitsijana Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

kesto 42:55 – 22.8.2014 – mustasukkaisuus, pettäminen, parisuhde, sitoutuminen

Väkivalta parisuhteessa

Mitä on väkivalta parisuhteessa? Luento vastaa kysymykseen, miten väkivalta parisuhteessa kehittyy, millä tavalla se traumatisoi uhria ja miten väkivaltaisesta suhteesta on mahdollista irrottautua. Luennoitsijana Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

kesto 29:39 – 16.1.2014 – avainsanat: parisuhde, väkivalta, ero

 

Väestöliiton Perheaikaa-palvelusta voit etsiä myös haulla lisää nettiluentoja eri teemoilla.

Avainsanat: